Menu
ActieNKvBmidresOnverwacht komt de kans om in de ex-Bijlmerbajes (gevangenis) een werkbezoek te brengen aan de isoleercellen; 18 cellen op een rij. De kleine ruimtes naar schatting 4 bij 2 meter hebben geen ramen. Alle wanden zijn vol gekalkt met teksten. Ook de plafonds. Onaangenaam, maar super inspirerend.
 
Wie zich ook wil laten inspireren door de meest verschrikkelijke vorm van gevangen zitten, de isoleercel, kan zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanstaande maandag 29 mei 2017 is er om 10 uur al een tour door het Bajesgebouw en de isoleerafdeling onderleiding van David van Dommelen.
 
Thema gevangenis
Wel eens gevangen gevoeld in je persoonlijkheid, kunst, relaties, maatschappij? We kunnen tot 1 juni (misschien nog langer) daar gaan kijken en werken. De isoleercellen worden in juni verbouwd tot tijdelijke hamam. Een tentoonstelling van de ontstane werken kunnen we later misschien tonen in de advocatenruimtes, kantine of buitenruimtes.
Meestal worden er vanuit de NKvB kant-en-klare tentoonstellingsmogelijkheden aangeboden, maar deze keer is het een werk/inspiratieplek met eventuele eindtentoonstelling in overleg. 
 
Dus het gaat om: 
1) Een aanbieding van een tijdelijke inspiratie/werkplek voor beeldhouwers (NKvB-leden hebben voorrang) in de ex-Bijlmerbajes Amsterdam.
2) Rondleiding op maandag 29 mei om 10 uur 'sochtends.
3) Werkperiode 3 dagen t/m 1 juni (mogelijk langer)
4) Tentoonstelling later in overleg binnen het Bijlmerbajes complex
5) Geinteresseerden in de rondleiding (om mee te beginnen) kunnen zich opgeven bij Godelieve Smulders via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie vervolg >