Menu
Stichting Kunst in de Heemtuin roept kunstenaars op een voorstel te mailen voor deelname aan de beeldententoonstelling Heemtuin Verbeeld in de Heemtuin Leiderdorp.

29 12 16 heemtuinIXThema X: Grenzeloos

Voor de moderne mens lijken de mogelijkheden onbegrensd – we kunnen met een raket om de aarde vliegen, DNA ontrafelen en net zo makkelijk met iemand in China communiceren als met onze buurman. Aan de andere kant zijn er ook grenzen.
Grenzen aan onze natuurlijke hulpbronnen en aan beschikbare middelen. Er zijn ethische grenzen. En de afwezigheid van grenzen kan ook een onveilig gevoel geven. Met het thema Grenzeloos willen we kunstenaars uitdagen om de grenzen van
onze én hun eigen mogelijkheden op te zoeken – en deze wellicht te verleggen. Want voorbij grenzen gaan zet de deur open naar vernieuwing en creativiteit.

foto: beeld van JEANNETTE EPHRAÏM, heemtuin verbeeld 2016


De expositie met het thema Grenzeloos bestaat uit twee delen:

1) Autonome kunst in het oude deel van de Heemtuin. Voor de reguliere tentoonstelling in de oude Heemtuin worden vier kunstenaars uitgenodigd om meerdere werken te exposeren. Voor deze kunstwerken geldt per kunstenaar een huurvergoeding van 800 euro (inclusief btw, reiskosten, enz.).


2) In Situ werken voor de Waterschapsheuvel. Voor dit deel van de Heemtuin zoeken we 6 kunstenaars, die ter plekke een groot kunstwerk maken. Voor deze kunstenaars is een budget van maximaal 1000 euro (afhankelijk van het voorstel en inclusief btw, reiskosten, enz.) beschikbaar. Bij de uitvoering van de ‘in situ’ projecten worden belangstellenden (kinderen, ouderen of buurtbewoners) geïnformeerd en betrokken, door mee te doen of te kijken en vragen te stellen aan de kunstenaar.

Plaatsing van de werken is half april. Uitvoering van de ‘in situ’ projecten is van 12 tot 17 juni. Opening van de tentoonstelling is 17 juni. De tentoonstelling loopt van half april tot en met oktober 2017.


Het voorstel dient te bestaan uit:

  •     Een voorstel voor meerdere beelden en/of
  •     Een voorstel voor een In Situ project
  •     Portfolio met documentatie in pdf bestand
  •     Een C.V.

Mailen documentatie vóór 21 januari 2017: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Grote bestanden via www.wetransfer.com


Voor meer informatie : www.kunstindeheemtuin.nl


Aris de Bakker – projectleider – 06-40572475