Menu
20161223Bert van Loo 1998 at work WEBOns bereikte het treurige bericht dat ons gewaardeerd lid en onze oud-voorzitter Bert van Loo op maandag 19 december 2016 is overleden. In 2007 redde hij de NKvB van de ondergang samen met Joop Haring en het toen aantredende, volledig nieuwe bestuur. We vierden de NKvB-herrijzenis met esprit en energie, met tentoonstellingen en werkperiodes, de bruisende bestuurvergaderingen met eenvoudige, voedzame maaltijden in Bert's atelier.

Toen Corrie van de Vendel het voorzitterschap van hem overnam, lonkte het verre oosten en voornamelijk in China heeft Bert de laatste jaren van zijn beeldhouwerschap geexposeerd en tentoonstellingen georganiseerd en gecureerd. 

We leven mee met Wietske en zoon Igor, diens vrouw en dochter. Ook de leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers zullen onze Amsterdamse Limburger erg missen!


De uitvaarbijeenkomst vond plaats op 27 december 2016 om 12.00 uur in de voormalige schuikerk De Hoop, Hartveldseweg 23, Diemen, gevolgd door de teraardebestelling op De Nieuwe Oosterbegraafplaats, Kruislaan 126, Amsterdam.