Menu
20150203LedendagateliervanMoniekDe ledendag op 26 februari jl. in Groningen was heel gezellig en vooral ook heel inspirerend. De dag was georganiseerd door kringlid Moniek Westerman.


 
20150303 20150303bij Moniek thuis
De ontvangst bij haar thuis met koffie en gebak was al snel heel geanimeerd mede door de snelle vraagstelling van Henk Oele over het tentoonstellingsbeleid van de kring.
Lia kon uitleggen dat er de laatste jaren steeds wordt gekozen voor een thematentoonstelling waarbij een selectie plaats vindt van kringleden die een voorstel indienen. 

20150303 atelierimpressie
Er wordt gekozen voor een mooie/interessante tentoonstelling met werken die direct te maken hebben met het thema, het verschillende materiaal gebruik en de diversiteit daarvan. Voor iedere tentoonstelling wordt een andere selectiecommissie samengesteld. Twee juryleden van buiten en één kringlid. Hierna werden er verschillende ideeën besproken o.a. het uitwisselen van ateliers.
Henk Oelen had ook de vraag of de Kring in het bezit is van alle documentatie/catalogi van de kringleden.
Lia kwam met het probleem van de ouder wordende kunstenaar, waar moet al je werk naartoe. Een rondreizende tentoonstelling “Zwerfbeelden” ?? Er ligt een idee in Pink Wood in Engeland op uitwerking te wachten van Moniek en Xandrien (Xandrien is nog geen kringlid, gaat zich na deze dag opgeven).
We hebben allen iets over ons werk kunnen vertellen en na de heerlijke lunch zijn we naar het atelier van Moniek gewandeld. Hier hebben we haar werk bekeken en besproken. Erg inspirerend!

 
Via een wandeling door Groningen Centrum, met aandacht voor kleine bijzonderheden aangewezen door Moniek, zijn we in het Groninger Museum aangekomen voor de tentoonstelling van Maartje Korstanje en Nacho Carbonell. Ook hier was weer voldoende stof tot overleg en dat is nou precies wat zo’n dag zo boeiend maakt. Overleg over kunst en kunstwerken met collega’s.
20150303 atelierimpressie2

We hebben de dag afgesloten met een drankje in het museum restaurant.
Moniek dank voor de goede organisatie en de fijne dag.
 
 
20150303 atelierimpressie3
Mieke Vasse
Xandrien Thiel