Menu

 Uitnodiging voor de prijsuitreiking op donderdag 21 juni 2012

Namens het Van Abbemuseum en Stichting Niemeijer Fonds nodigen wij u met veel plezier uit voor de prijsuitreiking van de Theodora Niemeijer prijs, de eerste Nederlandse beeldende kunstprijs speciaal voor jonge vrouwelijke kunstenaars wonend en werkend in de Benelux. De winnaar van de eerste Theodora Niemeijer prijs wordt op donderdag 21 juni 2012 bekend gemaakt.

Vrouwelijke kunstenaars hebben enthousiast gereageerd op deze bijzondere prijs. De ingestuurde projectvoorstellen lieten veel creativiteit en diversiteit zien. De winnaar mag van september 2012 tot en met februari 2013 haar project in Het Oog realiseren. Het Oog, de “binnentuin” van het Van Abbemuseum, is een uitgelezen plek voor bezoekers om het kunstwerk te zien ontstaan en in contact te komen met de kunstenaar zelf. Kijk voor meer informatie over de Theodora Niemeier prijs op de site van het museum.

17.00 - 17.15 Ontvangst in Museumcafé Karel 1
17.15 – 17. 45 Uitreiking Theodora Niemeijer prijs en speeches van Charles Esche, directeur Van Abbemuseum, en Andrea Davina, adviseur Stichting Niemeijer Fonds.
18.00 - 19.30 Barbecue (reserveren via de site)

Tot slot kunt u om 19.30 uur de presentatie van Het Onschuldige Oog van Roland Schimmel, het huidige project in de ruimte van Het Oog bijwonen.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10, Eindhoven
www.vanabbemuseum.nl