Menu
Het weekend van 2 juni is Return on Invest van start gegaan in Stroom Den Haag. Met een tentoonstelling (2 juni t/m 9  september 2012) en de  Stroom School, een serie van verdiepende activiteiten, kunnen we de komende maanden meer leren over de praktijk van  de deelnemende kunstenaars, financieringsmogelijkheden voor  kunstenaars en de positie van Den Haag in het  internationale kunstveld.
Return on Invest toont negen Haagse kunstenaars die recent een zogenaamde Invest subsidie van Stroom ontvingen: Daan Brinkmann, Sarah Carlier, Robin de Goede, Lilian  Kreutzberger, Nishiko, Femmy Otten, Clara Palli Monguilod, Magdalena  Pilko en Basten Stokhuyzen. De tentoonstelling wil ook inzicht  geven in de veranderende kunstenaarspraktijk. Kunstenaars werken al lang niet meer uitsluitend in hun atelier maar zijn een soort  hybride duizendpoten geworden die lesgeven, bijklussen en op andere  manieren geld verdienen en hun werkpraktijk verruimen. De Stroom School zal ook hier aandacht aan besteden.

Voor details over de Stroom School, zie: www.stroom.nl

Zo 3 juni 2012, 15 uur

Bijna elke zondag vindt er een rondleiding door een van de deelnemende kunstenaars plaats of een ateliergesprek. De eerste rondleiding  wordt aanstaande zondag gegeven door Clara Palli Monguilod.

Vr 8 juni 2012, 20 uur (locatie: Heden Hier, Weimarstraat 24a)

Camiel van Winkel presenteert zijn rapport De Hybride Kunstenaar. Deze  avond wordt georganiseerd door Heden i.v.m. Puck Verkade's De avonturen van de alleskunner, maar sluit mooi aan bij het thema van Return on Invest.

Augustus/September 2012

Stroom School-activiteiten later in de zomer:

- Presentaties door internationale  curatoren in het kader van de Invest Conferentie
- Bijeenkomst voor kunstenaars over alternatieve  financieringsmogelijkheden
- Museumnacht Den Haag met  performance van Matteo Marangoni
- Presentatie magazine DH/// over hedendaagse kunst in Den Haag
Stroom Den Haag - Hogewal  1-9 -  NL-2514 HA Den Haag -  T +31(0)70 3658985