Menu

VERVOLG STRAATKUNSTPRIJS

In 2011 werd in verschillende steden voor het eerst De Straatkunstprijs georganiseerd, om aandacht te vragen voor kunst in de openbare ruimte. Binnenkort gaat het vervolg van start.

Omdat buitenkunstwijken blijvend aandacht nodig hebben - als niemand ernaar kijkt staan ze daar voor niks - wil Stichting Straatkunstprijs zich ervoor blijven inzetten om mensen meer te betrekken bij de kunst in hun eigen publieke domein. Als vervolg op De Straatkunstprijs heeft Stichting Straatkunst een nieuw project bedacht, dat met name social media zal gebruiken als medium. Dit nieuwe project ('Buiten Beeld') wordt in 2012 eerst als pilot georganiseerd in Amsterdam, waarna in 2013 de stap naar landelijke dekking genomen kan worden.

Het project De Broertjes Buiten Beeld gaat op 1 september van start en zal 10 weken lang lopen.

Gijs en Ruud van de Wint zijn onder meer op de VPRO bekend geworden als ‘De Broertjes’. Met een haarscherpe kijk analyseren zij de actualiteit en de wereld om hen heen. Met hun droogkomische en vaak cynische grondhouding proberen zij mensen zelf aan het denken te zetten en in dit geval te betrekken bij een open discussie over (de zin van) buitenkunst.

Zie verder www.straatkunstprijs.nl