Menu
20111004oproeponbekendejdw320111004oproeponbekendejdw2Bij de redactie is onderstaand verzoek binnengekomen.

Geachte heer mevrouw,

In ons bezit is gekomen een beeldhouwwerk en wij proberen de maker te achterhalen maar weten alleen zijn initialen. Het beeld is gesigneerd met J d W . Kunt u ons verder helpen ?

Het beeld werd ooit 15 jaar geleden in België – Brussel uit een boedel te koop aangeboden en is daarna in Nederland terecht gekomen. Wij hebben al de nodige research gedaan of het een Belgische beeldhouwer is geweest die dit heeft gemaakt. Maar niks wijst daar op. Wij hebben van de meeste conservatoren van de Belgische musea voor moderne kunsten reactie gekregen dat dit vermoedelijk geen Belgisch kunstenaar is geweest. In België geeft men alle initialen weer met grote letters. Terwijl hier de  duidelijk klein is geschreven. Zoals wij dat in Nederland ook wel plegen te doen.
Wat weten wij nog meer van het beeld: 

Signatuur J.d.W. 1977  -  Koper en Ijzer -  Formaat: 95 hoog x 95 lang x 30 cm breed

 

Wij zouden het enorm op prijs stellen als u bijvoorbeeld zou weten wie zijn beelden signeerde met deze afkorting of ons in de richting zou kunnen sturen wie dat zou kunnen weten.

Bij voorbaat hartelijke dank voor uw medewerking,                                                  
Hans Links, Den Haag

Uw reactie kunt u sturen naar de redactie van NKvB en wij zullen ervoor zorgen dat deze wordt doorgestuurd. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.