Menu

20111001platformbeeldendekunstKunst Maakt Verschil –  een informatiepunt, nu in het Stedelijk Museum


In de maand juni 2011 kondigde Staatssecretaris Zijlstra aan 200 miljoen euro op kunst en cultuur te bezuinigen. Vanaf 2013 verdwijnen een groot aantal instellingen en mogelijkheden om kunst te tonen en te bekijken. In de voorbije maanden reageerden cultuurliefhebbers door protestacties massaal tegen de plannen van het kabinet.

Platform Beeldende Kunst – een collectief van kunstenaars, critici, tentoonstellingsmakers, producenten, designers, medewerkers van kunstinstellingen, musea en galeries en andere partners biedt een overzicht aan van analyses en opinies betreffende de  huidige politieke ontwikkelingen in Nederland en de positie van de kunsten, in beeld en tekst.

De verzameling teksten voor de reader is bijeen gebracht door de deelnemers aan Platform Beeldende  Kunst. De selectie omvat actuele analyses van en opinies over de huidige politieke ontwikkelingen in Nederland en de positie van de kunsten daarin. Zij vormen een inspiratiebron en leidraad voor de toekomstige activiteiten van Platform Beeldende Kunst. In de ruimte van het Stedelijk Museum zijn kopieerapparaten aanwezig, u kunt kopieën maken en de artikelen op een later tijdstip lezen. De meeste zijn bovendien te downloaden op www.platformreset.nl