Menu
Trio


Hasu Bloom


AVA 840


de kleine koningin en de mollige prinses


 

Wilhelmina-ring 2011 voor Kringlid Piet Slegers

20110820pietslegerswilhelminaring2011Collega en zeer gewaardeerd Kringlid Piet Slegers zal dit keer de Wilhelmina-ring 2011 uitgereikt krijgen op 29 augustus 2011 op Paleis Het Loo. De Wilhelmina-ring is een landelijke prijs voor beeldhouwkunst, die om de twee jaar wordt toegekend. De jury vond  Piet Slegers een bijzondere kunstenaar, die zichzelf door de tijd heen bleef vernieuwen en met zijn werk een breed gebied in de beeldhouwkunst bestrijkt.  

Piet krijgt een geldprijs van € 7500, een ring die deze keer wordt gemaakt door Beate Klockman en de opdracht van de gemeente Apeldoorn een beeld te ontwerpen voor in het Sprengenpark in Apeldoorn. De jury bestond uit, John Blaak, hoofdredacteur van Beelden, kunstenaar Nicolas Dings, journalist Karin van Munster, Jan Tweewisse directeur Museum Beelden aan Zee en kunstenaar Henk Visch. 
Piet werd geboren in 1923, studeerde aan de kunstacademie in Arnhem en werkt sinds 1947 als vrij kunstenaar. Grote bekendheid kreeg hij door zijn roestvij stalen beelden in de 20110820pietslegerswilhelminaring2.2011openbare ruimte en in het bijzonder het vijf hectare grote land art-project Aardzee uit 1982 in de buurt van Zeewolde.

De volgende links geven meer informatie over het werk van Piet Slegers:

www.wilhelminaring.nl  -   www.beeldenmagazine.nl   -   www.eddybrugman.nl  -  www.flevolandbovenwater.nl Aardzee - www.depaviljoens.nl   -  nl.wikipedia.org/wiki/Piet_Slegers#Fotogalerij

 Zie ook publicatie