Menu
Oproep breed protest Plein der Beschaving

Beste inwoners van Nederland,

Het Plein der Beschaving is opgericht na de protesten van Schreeuw om Cultuur (meer dan 100.000 deelnemers), de Mars der Beschaving en de acties op het Malieveld (10.000 deelnemers), met als doel de maatschappelijke dialoog op gang te houden, en uit te breiden met iedereen die zich betrokken voelt. Wij willen een open samenleving. waarin ruimte is voor iedereen, ook voor de zwakkeren. Waar ruimte is voor wetenschap, voor milieu, kunst, onderwijs, zorg en voor experiment. Waar discussie wordt gevoerd op basis van feiten en respect. Waar échte problemen écht worden opgelost.

Wij staan voor een samenleving waarin de mens en haar waardigheid niet voortdurend langs de meetlat van het geld wordt gelegd.


Met dit persbericht roepen we jullie op in actie te komen. Actie tegen het door dit kabinet uitgedragen wereldbeeld. Dit kabinet presenteert de rekening van de falende vrije markt en banken aan hen, die dat het minste kunnen dragen: de gewone man, gehandicapten, zieken, kinderen, allochtonen, ouderen en mensen met psychologische problemen.

Wij vinden dat onfatsoenlijk en staan pal voor sterke waarden als tolerantie, aandacht en extra zorg voor wie dat nodig heeft. Wij staan voor het Nederland, dat ooit een gidsland was voor de rest van de wereld.


Om het tij te keren hebben wij elkaar nodig. Wij roepen iedereen op, zich bij ons aan te sluiten. Voor een eerlijk verhaal en een eerlijk Nederland.

Daarom nodigen we u uit om campagne te voeren onder één noemer, met één verhaal. Met verzorgers en verzorgden, met buschauffeurs en passagiers, met ontwikkelingswerkers en de mensen met wie ze samenwerken, met docenten en studenten, met kunstenaars en kunstliefhebbers, met vluchtelingenwerkers en vluchtelingen. Met iedereen die dit land op een positieve manier wil opbouwen, met iedereen die geen genoegen neemt met de visieloze saneringen van dit kabinet.

Nu is het zaak over onze eigen grenzen heen te kijken en in het algemeen belang samen op te trekken.


Op het Amsterdamse Plein der Beschaving, bij cultureel centrum de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord, houden we op 26 augustus een eerste grote actievergadering. Woordvoerders uit verschillende sectoren doen hun plannen uit de doeken. We stellen een gezamenlijke agenda op, met een gezamenlijk verhaal. We presenteren het korte manifest voor een ander Nederland. In overleg met de vakbonden kijken we vooruit naar de grote actiemomenten van het najaar.

Vanaf 26 augustus hopen we dat steeds meer mensen meedoen. Als lid van verenigingen, vakbonden en actiegroepen. Maar in de eerste plaats als burger. Want dit is pas het begin. Zodat we op tijd zijn voor Prinsjesdag. Op tijd voor een betere toekomst.

Doe mee, op zoveel mogelijk steden en dorpen in Nederland. Meld je aan als organisator van je eigen plein, meld je aan als (digitale) actievoerder, meld je aan als projectleider, als mecenas of als vrijwilliger. Samen bouwen wij aan een betere wereld.

Wij zien elkaar op de Pleinen en Pleintjes der Beschaving!


Actiebijeenkomst op 26 augustus 2011 vanaf 17.00 uur, Plein der Beschaving, Cultureel Centrum de Tolhuistuin, Amsterdam-Noord (vanaf C.S. pont naar Buiksloterweg, 2 minuten lopen. Bij slecht weer binnen).

Contact: Sjoerd Jurkovich, 0642310007, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info en nieuws: www.pleinderbeschaving.nl