Menu

20211106openingDitLandschapHazartcropLowresOp 6 november 2021 om 16.00 uur werd de derde expositie Dit Landschap van de NKvB in Hazart feestelijk geopend. Curatoren Dick Simonis en Frank Porcelijn verwelkomden de gasten en deden verslag van de organisatie van de tentoonstelling; het concept, de selectie en de manier waarop alles heeft vorm gekregen.  ‘Nachtegaal van de NKvB’ Gonda van der Zwaag zong twee Friese landschapsliederen van Nynke Laverman op teksten van Slauerhoff, er waren drie korte, levendige gedichten van Marina van der Kooi  en saxofonist Chris Corstens gaf in vier compacte improvisaties zijn indrukken van de tentoonstelling te gehore.

De tentoonstelling loopt tot 15 januari 2022. U heeft dus tijd genoeg om te genieten van de werken van 18 beeldhouwers en een soundscape van een geluidskunstenaar.

Kijk voor openingstijden en andere info op www.hazart.nl of www.nkvb.nl

Platform BKVan PlatformBK ontvingen we bericht dat de TOZO (tijdelijke ondersteuning zelfstandige ondernemers) stopt, maar wordt opgevolgd door een vergelijkbare regeling, zie PlatformBK

 

Wat is BBZ? Hebt u als ondernemer financiële ondersteuning nodig? De gemeente kan u mogelijk helpen met een Bbz inkomensaanvulling of bedrijfskrediet. Bbz staat voor Besluit bijstandsverlening zelfstandigen.

Lees verder 

20211012TakeRootvdWel
Take Root, van kringlid Cissy van der Wel, permanent geplaatst aan het Main-Donau-Kanaal in Altendorf/Bamberg in Duitsland.

In 2017 is er door 8 internationaal geselecteerde kunstenaars een ontwerp gemaakt voor een sculptuur aan het Main-Donau-Kanaal bij Bamberg in Franken/Duitsland.
Het thema was “verbinden und trennen” en de sculpturen zouden aan dit vooral voor de scheepvaart beroemde kanaal geplaatst worden.

Flussparadies Franken, een overheidsorganisatie die zich bezighoudt met de bevordering van het toerisme in de regio, is de initiatiefnemer van dit project.
In maart 2021 kregen 3 kunstenaars, die werken in steen, het startsein om hun model te realiseren.
Het is de bedoeling dat tot 2025 er elk jaar nieuwe sculpturen bij komen.

Zondag 19 september 2021 is Take Root geplaatst met veel publiek en pers.
Waar voel je je thuis en van welke factoren is dit afhankelijk? Kun je ergens anders “wortelen”? Dit zijn de vragen die Cissy van der Wel zich stelde bij het ontwerpen van het beeld.

Zie ook: www.flussparadies-franken.de

Gegevens bij het beeld:
 
Titel             : Take Root
Materiaal     : Muschelkalk
Afmeting      :  2.70m x 1.20m x 1.20m
Jaar             :  2021
Plaats          : Main - Donau- Kanaal, Altendorf/Bamberg, Duitsland
Kunstenaar  ; Cissy van der Wel
LogoInDenBeginneHoornBeelden aan de Hoornse kust 
Stichting In Den Beginne organiseerde de afgelopen twaalf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan. De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn. Het transport- en plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van ongeveer € 500,--, afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de kunstenaar. 

Heeft u een beeld of beelden beschikbaar die aansluiten bij genoemd thema en wilt u die graag geëxposeerd zien? Stuur een foto van het beeld of neem contact op met stichting In Den Beginne in Hoorn, bereikbaar via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch op 0229-217385. Voor een overzicht van de ku(n)stroute kijk op www.stichtingindenbeginne.nl 

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen. Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc. De site wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Pictoright Fonds, dus een deel van onze publicatie- en kopieergelden.