Menu

Er staat een nieuwe column in de rubriek Opinie: Kunst is een geweldig verdienmodel

20210627GroenGoudRameauGroen goud, een ode van kringlid Juul Rameau aan de populier op het stationsplein in Best.
Groot werk in openbare ruimte, gereed vanaf half juni:
 

20210517 Sanne van Tongeren Foto Erasmus KoenFigura | Dutch Academy of Figurative Sculpture, van kringlid Sanne van Tongeren maakte onlangs een gratis mini-lezing over Hendrick de Keyser. Deze Amsterdamse stadsbeeldhouwer en bouwmeester overleed dit jaar 400 jaar geleden. De mini-lezing is opgenomen bij het eerste grote standbeeld van een wereldlijke figuur in Nederland, het beeld van Erasmus in Rotterdam.

Leer meer over Hendrick de Keyser en bekijk de opname op  www.figura-sculpture.com

LogoInDenBeginneHoornBeelden aan de Hoornse kust 
Stichting In Den Beginne organiseerde de afgelopen twaalf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan. De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn. Het transport- en plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van ongeveer € 500,--, afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de kunstenaar. 

Heeft u een beeld of beelden beschikbaar die aansluiten bij genoemd thema en wilt u die graag geëxposeerd zien? Stuur een foto van het beeld of neem contact op met stichting In Den Beginne in Hoorn, bereikbaar via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch op 0229-217385. Voor een overzicht van de ku(n)stroute kijk op www.stichtingindenbeginne.nl 

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen. Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc. De site wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Pictoright Fonds, dus een deel van onze publicatie- en kopieergelden.