Menu

20221103vanZijpFraneker2Op donderdag 3 november is het door Kringlid Marcel van Zijp  ontworpen en gemaakte Joods Kibboets namenmonument in Franeker onthuld.

Hiervoor was naast de regionale ook het landelijk aandacht: de NOS bracht het in het journaal en op de online nieuwssite van de NOS

Het online item geeft uitgebreide achtergrondinformatie over het verhaal van de Friese kibboets.

https://nos.nl/artikel/2450951-onthulling-joods-monument-kibboets-op-de-klei-in-franeker

20221103vanZijpFraneker1

kunsten92 logoDe Nederlandse Krin van Beeldhouwers is aangesloten bij de grotere overkoepelende organisatie Kunsten '92, omdat we daarmee veel meer invloed kunnen uitoefenen binnen de landelijke politiek en het cultuurbeleid. 

Informatie over de coronastrategie voor deze winter is op hun website te vinden. En ook de brief waarin de noodzaak voor een energiepakket voor de culturele sector wordt besproken, is daar te vinden.

logo


De Nederlandse Kring van Beeldhouwers is op zoek naar een nieuwe penningmeester.


De NKVB is een van de oudste verenigingen voor beeldend kunstenaars (specialisatie Beeldhouwkunst). Wij organiseren exposities, projecten en nog veel meer vanuit de leden en vrijwilligers. De vereniging werkt vanuit de vaste Galerie in Soest (bij kunststichting Hazart) en vanuit wisselende expositie locaties.


Functieomschrijving:
De penningmeester voert het financieel beheer van de stichting. Hij/zij doet de boekhouding, stelt het financieel jaarverslag op, houdt het financieel archief bij en handelt de dagelijkse financiële zaken af.
De penningmeester informeert het bestuur over de financiële stand van zaken en overige relevante financiële aangelegenheden.
De penningmeester stelt jaarlijks een begroting op en bewaakt deze gedurende het jaar. 
Het gaat hier om een onbezoldigde functie.


Profiel:

Je hebt ervaring in het beheren van de financiën en het verzorgen van de boekhouding. Je bent een teamspeler en bereid om op een prettige manier samen te werken met de overige leden van het Dagelijks Bestuur. Bekendheid met de ins en outs van een kunstenaarsvereniging is geen noodzaak.
De motivatie om cultuur en kunstenaarschap te ondersteunen en mogelijk te maken is genoeg!

Sollicitaties ontvangen wij graag via de coordinator Barbara Houwers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor meer informatie kunt u (bij voorkeur op vrijdagen) bellen op 06-20330085.


https://nkvb.nl/index.php/nl/
Instagram: https://www.instagram.com/kring_van_beeldhouwers_nl/
Facebook: https://www.facebook.com/nederlandse.kring.van.beeldhouwers
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/nederlandse-kring-van-beeldhouwers/

20220711 Drechtoevers25jaar flyerachterSchrijf in uw agenda 17 september 2022 om 14.00 uur Oude Raadhuis Zwijndrecht

U bent 17 september 2022 van harte welkom bij de officiële opening om 14.00 uur in het Oude Raadhuis van Zwijndrecht en aansluitend om 16.00 uur in het Noordpark in Zwijndrecht ter gelegenheid van 25 JAAR Beeldenpark Drechtoevers

RSVP vóór 15 juli Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dresscode: feestelijk namens het bestuur van stichting Beeldenpark Drechtoevers

www.beeldenparkdrechtoevers.nl 

LogoInDenBeginneHoornBeelden aan de Hoornse kust 
Stichting In Den Beginne organiseerde de afgelopen twaalf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan. De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn. Het transport- en plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van ongeveer € 500,--, afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de kunstenaar. 

Heeft u een beeld of beelden beschikbaar die aansluiten bij genoemd thema en wilt u die graag geëxposeerd zien? Stuur een foto van het beeld of neem contact op met stichting In Den Beginne in Hoorn, bereikbaar via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch op 0229-217385. Voor een overzicht van de ku(n)stroute kijk op www.stichtingindenbeginne.nl