Menu

20210918 SiloconcertBrummenKringlid Corrie van de Vendel organiseert Siloconcerten in de oude mestsilo bij haar voormalige boerderij. De silo heeft een diameter van vijftien meter en om hem geschikt te maken voor publieksvoorstellingen is een stalen statribune rond de betonnen wand gemonteerd. Leunend op de rand kijkt het publiek van bovenaf in de silo als in een soort arena die de muziek vangt, concentreert en galmt en doorgeeft. De optredens vinden plaats in het water dat samen met de ronde betonnen wanden een kooi vormt voor de klanken die er in worden geproduceerd. In die kooi hangen de luisteraars hun oren te luisteren. De optredens zijn ook een visueel spektakel, ware theatervoorstellingen. Het water weerspiegelt het zonlicht tegen de wanden, het publiek vormt een 'kantelenrij' langs de betonrand met daarachte de prachtige uiterwaarden van de IJssel. 

Het tweede concert vond plaats op zaterdag 18 september om 15.00 en om 17.00 uur. Sopraan Helene Kalisvaart betoverde het publiek met haar zang gebaseerd op het Ophelia-thema; fragmenten uit een baaierd van composities. Bloemen rezen op uit het water, waarin Helene regerlmatig onderdook en verderop in de silo weer een fragment inzette.

Instagram: # Helenepalooza      Facebook: Siloconcerten    Siloconcerten  Corrie van de Vendel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./06-10502638. 

Bij voldoende goed weer komt er dit jaar nog een concert op 10 oktober: een cellokwartet met cellovirtuoos Jeroen den Herder.

Impressies van de eerste twee Siloconcerten zijn te vinden op:

www.youtube.com/watch?v=a9ojBRnNr3U
www.youtube.com/watch?v=KCSNP6XTs04

20210731HenkHesseliusPapierenVliegtuigpijlVandaag 31 juli 2021 bereikt ons het bericht dat onze oud-voorzitter en gewaardeerde collega Henk Hesselius is overleden. Deze rasechte Amsterdammer was in de vorige eeuw acht jaar lang met verve en op geheel eigen wijze voorzitter van onze vereniging. Zijn handtekening prijkt nog steedsop onze voorzittersklopper en amsterdammers zullen nooit meer een eenvoudig papieren vliegtuigje vouwen zonder aan Henk te denken!

Henk bereikte de respectabele leeftijd van 94 jaar. Bestuur en leden van de NKvB leven mee met zijn familie en dierbaren.

 

Een geillustreerde biografie over Henk is te vinden op Blogspot

Er staat een nieuwe column in de rubriek Opinie: Kunst is een geweldig verdienmodel

20210517 Sanne van Tongeren Foto Erasmus KoenFigura | Dutch Academy of Figurative Sculpture, van kringlid Sanne van Tongeren maakte onlangs een gratis mini-lezing over Hendrick de Keyser. Deze Amsterdamse stadsbeeldhouwer en bouwmeester overleed dit jaar 400 jaar geleden. De mini-lezing is opgenomen bij het eerste grote standbeeld van een wereldlijke figuur in Nederland, het beeld van Erasmus in Rotterdam.

Leer meer over Hendrick de Keyser en bekijk de opname op  www.figura-sculpture.com

LogoInDenBeginneHoornBeelden aan de Hoornse kust 
Stichting In Den Beginne organiseerde de afgelopen twaalf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan. De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn. Het transport- en plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van ongeveer € 500,--, afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de kunstenaar. 

Heeft u een beeld of beelden beschikbaar die aansluiten bij genoemd thema en wilt u die graag geëxposeerd zien? Stuur een foto van het beeld of neem contact op met stichting In Den Beginne in Hoorn, bereikbaar via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch op 0229-217385. Voor een overzicht van de ku(n)stroute kijk op www.stichtingindenbeginne.nl