Menu

20211012TakeRootvdWel
Take Root, van kringlid Cissy van der Wel, permanent geplaatst aan het Main-Donau-Kanaal in Altendorf/Bamberg in Duitsland.

In 2017 is er door 8 internationaal geselecteerde kunstenaars een ontwerp gemaakt voor een sculptuur aan het Main-Donau-Kanaal bij Bamberg in Franken/Duitsland.
Het thema was “verbinden und trennen” en de sculpturen zouden aan dit vooral voor de scheepvaart beroemde kanaal geplaatst worden.

Flussparadies Franken, een overheidsorganisatie die zich bezighoudt met de bevordering van het toerisme in de regio, is de initiatiefnemer van dit project.
In maart 2021 kregen 3 kunstenaars, die werken in steen, het startsein om hun model te realiseren.
Het is de bedoeling dat tot 2025 er elk jaar nieuwe sculpturen bij komen.

Zondag 19 september 2021 is Take Root geplaatst met veel publiek en pers.
Waar voel je je thuis en van welke factoren is dit afhankelijk? Kun je ergens anders “wortelen”? Dit zijn de vragen die Cissy van der Wel zich stelde bij het ontwerpen van het beeld.

Zie ook: www.flussparadies-franken.de

Gegevens bij het beeld:
 
Titel             : Take Root
Materiaal     : Muschelkalk
Afmeting      :  2.70m x 1.20m x 1.20m
Jaar             :  2021
Plaats          : Main - Donau- Kanaal, Altendorf/Bamberg, Duitsland
Kunstenaar  ; Cissy van der Wel
LogoInDenBeginneHoornBeelden aan de Hoornse kust 
Stichting In Den Beginne organiseerde de afgelopen twaalf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan. De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn. Het transport- en plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van ongeveer € 500,--, afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de kunstenaar. 

Heeft u een beeld of beelden beschikbaar die aansluiten bij genoemd thema en wilt u die graag geëxposeerd zien? Stuur een foto van het beeld of neem contact op met stichting In Den Beginne in Hoorn, bereikbaar via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch op 0229-217385. Voor een overzicht van de ku(n)stroute kijk op www.stichtingindenbeginne.nl 

Op oproepenvoorkunstenaars.nl vind je de meest uiteenlopende oproepen en andere berichten voor professionele kunstenaars en fotografen. Kunstopdrachten, open calls, inschrijvingen voor exposities, ateliers, artist-in-residences, wedstrijden, prijzen, etc. De site wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Pictoright Fonds, dus een deel van onze publicatie- en kopieergelden.  

20200505kunstenaars gaan niet met pensioen

 

Beeldenmagazine bespreekt op de website www.beeldenmagazine.nl het boek ‘Kunstenaars gaan niet met pensioen’, van diverse auteurs en uitgegeven door Duo/Duo. Dat boek bevat verhalen van ouder wordende Rotterdamse kunstenaars, die .... doorwerken.

Lees de recensie op http://www.beeldenmagazine.nl/kunstenaars-gaan-niet-met-pensioen

Het is altijd zinvol om aangesloten te zijn bij een vereniging die zich inzet voor jouw belangen als beroeps beeldend kunstenaar. Vooral in deze Covid-19-tijd moeten beroepsbeeldhouwers zich organiseren. Word NKvB-lid!