Menu
Verlenging Inschrijf termijn tot woensdag 29 maart as!
Beste leden,

“NKvB 100 jaar later” 
Zo benoemen we vanaf nu de werktitel van de jubileum tentoonstelling. Van de jubelcommissie zult u het woord vernieuwing niet meer horen. Te veel verwarring. Immers, het was en is de bedoeling dat u uw beelden toont. 

Er zijn t/m maandag jl. 67 reacties ontvangen waarbij  51 leden zich hebben opgegeven, 3 aangeven (nog) niet mee te doen en 13 leden wel hebben gereageerd maar zich nog niet hebben opgegeven.  Zoals u weet is er vrijdag 17 maart jl. tijdens een zogenoemde “avond van de weerstand” verder van gedachten gewisseld over het concept, de foto’s en de titel. Een kort verslag van die bijeenkomst is in de bijlage toegevoegd. In die bespreking en ook uit een aantal schriftelijke reacties van leden die niet op de 17e maart aanwezig konden zijn, is onder meer gebleken dat veel leden zich belemmerd voelen door het begrip “vernieuwing”. De werktitel van de jubileum tentoonstelling luidde immers: “100 jaar vernieuwing in de beeldhouwkunst”. Die avond is de aanwezigen toegezegd het thema en de presentatie nader te beschouwen om te zien of ruimte kan worden gevonden aan een aantal belangrijke bezwaren tegemoet te komen. Daarom in de eerste plaats de nieuwe werktitel: “NKvB 100 jaar later”

Ruimte
In de tweede plaats is toegezegd meer aandacht te geven aan de motivering van de gemaakte keuze van de signaal beelden. Achtergrond hiervan is dat het niet zo zeer gaat om de signaalbeelden maar om de verandering  in de geschiedenis van de beeldhouwkunst aan te geven. De nadruk op de tekst is ingegeven door een opmerking van één van de aanwezigen die vertelde, met de ogen dicht luisterend naar het verhaal van Jeroen, veel ruimte te zien. Als bijlage aan dit bericht is deze nadere motivering toegevoegd. Wij roepen u op vertrouwen in de curator te hebben dat de signaalbeelden zodanig zullen worden getoond dat de aandacht vooral op uw werk zal zijn gericht.

Inschrijven
Wij verlengen de inschrijftermijn tot woensdag 29 maart as. en roepen iedereen die zich nog niet heeft aangemeld dat alsnog te doen via een bericht aan het bekende adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na 29 maart as. is inschrijving niet meer mogelijk en zal iedereen die zich heeft aangemeld voor deelname aan de jubileumtentoonstelling nader worden geïnformeerd over onder meer maximum afmetingen via de mail of post en niet meer via deze algemene weg. 
Het bestuur dankt iedereen die heeft gereageerd voor zijn/haar reactie en verwacht met de wijzigingen en aanvullingen als hierin en in de bijlage verwoord op zijn minst aan een groot aantal bezwaren te zijn tegemoet gekomen.
Om een reactie van één van de leden aan te halen: “het wordt groots en meeslepend!” 

Namens de jubileum commissie en het bestuur,
Godelieve Smulders en Klaas Pauw  
 
Bijlagen

Bekijk nog eens de gefilmde presentatie van Jeroen Damen (door Brigitte Belanger) https://www.youtube.com/watch?v=5aHsebEN75I.