Menu
‘Honderd jaar vernieuwing in de beeldhouwkunst’
 
Beste leden,
 
De presentatie door Jeroen Damen voor de jubileumexpositie heeft op 23 februari jl plaatsgevonden in Pulchri. Ondanks het bar slechte weer konden we veel leden verwelkomen en werd het een gloedvolle presentatie in een sfeervolle avond. Brigitte Bélanger heeft de presentatie opgenomen zodat u er allemaal kennis van kunt nemen. U krijgt dan ook een impressie van de prachtige zalen waarin we de jubileum tentoonstelling willen organiseren. De film is te bekijken op youtube, alleen toegankelijk via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=5aHsebEN75I.
Daarnaast vindt u de power point presentatie in de bijlage bij deze mail. Daarin kunt u kennis nemen van de zeven signaalbeelden, een beschrijving daarvan, een verantwoording  en de relatie met de Kring.
 
Uit één van deze beelden kunt u een keuze maken als inspiratie/reactie voor het door u te maken nieuwe beeld.
Curator Jeroen Damen zal niet balloteren, alle inzendingen worden geaccepteerd, als er maar sprake is van nieuw werk. 
Zoals je van een club eigenzinnige beeldhouwers mag verwachten, was er kritiek en waren er vragen en opmerkingen. Een kader schept natuurlijk grenzen en daar houden beeldhouwers niet van. Toch mag het ook een uitdaging genoemd worden binnen die grenzen de grenzeloosheid te zoeken. Dat kunt u natuurlijk als de beste dus het bestuur en de jubileum commissie hebben er alle vertrouwen in dat u die uitdaging ook zult aannemen. 
Om de organisatie verder vorm te geven moeten we allereerst weten hoeveel van u zullen meedoen aan de jubileum tentoonstelling. Het hoeft natuurlijk niet maar het is even natuurlijk ook een mooie kans mee te doen aan wat een spraakmakende en tot de verbeelding sprekende, zeg maar spetterende tentoonstelling moet worden. Aan u de keus. We hoeven nog niet te weten welk beeld u kiest, we willen wel graag weten hoeveel beelden we mogen verwachten. U begrijpt het belang daarvan: het gaat om ruimte die nergens, ook niet in Pulchri, onbeperkt is.
Graag horen wij van u via het mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 20 maart as. of u meedoet. Kort daarna zal in overleg met curator Jeroen Damen verdere informatie worden verschaft over onder meer de maximale afmetingen. Wij horen graag van u.
Denkt u zich in: Een jubileum diner/ lunch voor alle leden van de Kring te midden van hun eigen beelden. 
Dat wilt u niet missen.
 
Namens het bestuur, de jubileum commissie en de expositiecommissie,
Godelieve Smulders en Klaas Pauw