Menu

Op zaterdag 12 juni 2010 vond de opening plaats van Het Moment, een tentoonstelling van Beeldenpark Drechtoevers (www.beeldenparkdrechtoevers.nl), aan de kade in Papendrecht. Dertien beeldhouwers tonen figuratieve beelden. Bestuursleden Berenice Witsen Elias en Annemie Bogaerts waren op deze opening namens de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

De commissie, die de expositie realiseerde, bestond uit NKvB-lid Henk van Bennekum en ex-lid Roel Teeuwen. Onder de deelnemende kunstenaars de leden Joost Barbiers, Willem Lenssinck en Per Abramsen. Het werd erg op prijs gesteld, dat de Kring vertegenwoordigd was en felicitaties werden overbracht. Ook niet-leden waren gevleid en waardeerden hun naamsvermelding op de site van de Kring. We hebben ook gesproken met enkele oud-leden. Zo lijkt Maria Glandorf interesse te hebben om weer lid te worden van de Kring, want 'de collegialiteit bij de Kring heeft wel wat'.

De presentatie van de beelden zag er goed uit. Elk beeld had ruimte’en de uniforme sokkels zijn fraai vormgegeven. De hele namiddag was bijzonder goed verzorgd met uitstekende catering en een buffet. De opening was ook goed bezocht, het zonnige weer was daar ook debet aan.

Berenice en Annemie

papendrechtmoment-1.jpgpapendrechtmoment2.jpgpapendrechtmoment-3.jpg