Menu
Over de NKVB ledendag 11 december 2019 
 
Met plezier kijk ik terug op de geslaagde ledendag 2019.
‘s Ochtends werden we door Mieke Kleinendorst hartelijk ontvangen  - geassisteerd door Carla Rump - met koffie en lekkers in haar monumentale  atelier. (oude atelier van een van onze oprichters , Hildo Krop) 
In deze ontspannen sfeer begon Jaap Nijstad aan de hand van geprojecteerde beelden ons te vertellen over (beelden in) gips en het gebruik daarvan door kunstenaars door de eeuwen heen.
Terwijl hij nog uren door had kunnen vertellen (bewaren we voor een volgende keer) werd de lunch geserveerd, met heerlijke soep, broodjes, quiches en salades. 
Tijd om met elkaar te eten en te delibereren...
 
Daarna vertrokken we te voet naar de Rijksacademie waar we in de Reading Room ontvangen werden  door de bibliothecaris Marietta Dirker en een rondleiding kregen door de gips-o-theek, met veel gipsen beelden uit vroegere tijden en van de Prix de Rome winnaars.
Vervolgens brachten we een bezoek aan het kerncollectiedepot waar oude manuscripten en tekeningen getoond werden. Tot slot keerden we terug naar de Reading room voor een glaasje, kaasje en een nootje.
 
Mieke en Carla, hartelijke dank voor de leuke en leerzame dag.
 
Godelieve Smulders

202001Kringledendag2019