Menu
Onthulling nieuw beeld van Wilhelminaring-winnaar Piet Slegers in Sprengenpark, Apeldoorn

Drs. J.C.G.M. Berends MPA, burgemeester van de gemeente Apeldoorn, onthult vrijdag 28 juni om 16.00 uur het nieuwe beeld van beeldhouwer en kringlid Piet Slegers in het Sprengenpark. Slegers, winnaar van de Wilhelminaring 2011, heeft met het prijzengeld het nieuwe beeld Kringloop gemaakt. Dichter Mischa Andriessen draagt het gedicht 'Ouroboros' voor, geinspireerd op het werk van Slegers. Jan van IJzendoorn geeft een toelichting op het leven en werk van Piet Slegers.
De Wilhelminaring is een oeuvreprijs die om de 2 jaar wordt toegekend aan een vooraanstaand Nederlandse beeldhouwer. Met het toekennen van de prijs wordt extra aandacht gevraagd voor de Nederlandse beeldhouwkunst. De prijs bestaat, naast een geldbedrag en een ring, uit het toekennen van een opdracht voor een driedimensionaal werk in de openbare ruimte in Apeldoorn. Op deze manier ontstaat door de jaren heen een overzicht van de Nederlandse beeldhouwkunst.

De Wilhelminaring is eerder toegekend aan: Joop Beljon (1998), Joep van Lieshout (2000), Jan van Munster (2002), Carel Visser (2004), Maria Roosen (2006) en John Körmeling (2009).

Wilhelminaring 2013
Beeldend kunstenaar Hans van Houwelingen is de winnaar van de Wilhelminaring 2013. De feestelijke uitreiking vindt plaats op maandag 2 september a.s. om 16.00 uur in het Rijksmuseum Paleis Het Loo, eertijds de residentie van Prinses Wilhelmina.

Het Sprengenpark ligt aan de westelijke ringweg.
Openbaar vervoer: lijn 2 of 3, halte verzekeringskamer

Stichting Wilhelminaring
Brinkhorstweg 3
7311 GJ Apeldoorn
www.wilhelminaring.nl

Lees ook het artikel in Beeldenmagazine

Meer informatie en uitnodiging vindt u hier