Menu

In het kader van de expositie 'Who More Sci-Fi Than Us, hedendaagse kunst uit de Cariben' (zie onder exposities op de NKvB-site), organiseert Kunsthal KAdE, Amersfoort, in samenwerking met de debatorganisatie Framer Framed, op zondag 17 juni een lezing en Ronde Tafeldiscussie over thema’s als 'blackness' in een Europese context, dekoloniale esthetiek en de Caribische diaspora. De toegang tot de lezing en Ronde Tafeldiscussie is gratis (voor de tentoonstelling geldt de reguliere toegangsprijs). De voertaal is Engels.

Programma: De lezing “Decolonial Diasporic Aesthetics” wordt gegeven door keynote speaker Alanna Lockward (auteur, kunstcriticus en onafhankelijke curator. Lockward is oprichter van de Transnational Institute en curator van het project BE.BOP 2012 BLACK EUROPE BODY POLDeITICS);
Ronde Tafeldiscussie
Deelnemers aan de Ronde Tafeldiscussie zijn: Nancy Hoffmann (gastcurator 'Who More Sci-Fi Than Us, hedendaagse kunst uit de Cariben'); Charl Landvreugd (deelnemende kunstenaar, curator en auteur, werkzaam in Europa en de VS); Sharelly Emanuelson (filmmaker en oprichter Uniarte & Caribbean Visuals). De moderator van deze middag is Quinsy Gario

Na afloop van de discussie vindt er een performance plaats van kunstenaar Teresa Maria Diaz Nerio (Dominicaanse Republiek).
Praktisch
Waar: Kunsthal KAdE, Smallepad 3, Amersfoort
Wanneer: Zondag 17 juni 2012
Aanvang 14.00 uur (einde 16.00 uur)
Toegang Lezing en Ronde Tafeldiscussie: gratis
(reguliere entreeprijs voor de tentoonstelling)
De voertaal van deze middag is Engels
Aanmelden bij Simone Buys: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.kunsthalkade.nl