Menu

 

 

Ga naar www.nkvb.nl. Je ziet in eerste instantie de website zoals iedere bezoeker, ieder niet-lid, hem zal aanschouwen. Maar er is ook een afgeschermd ledengedeelte. Om daar toegang tot te krijgen en alle voordelen van je Kringlidmaatschap te kunnen uitbuiten, zul je je voor de eerste keer moeten aanmelden. Dat gaat wat omslachtig, maar dat is om te voorkomen dat ook buitenstaanders zomaar toegang krijgen tot alle hoeken en gaten van de website.

 

Handleiding voor het krijgen van de toegangscode tot het afgeschermde ledengedeelte van de NKvB-website

 

Start

 • Als je de eerste keer naar de nieuwe website gaat, zie je bovenaan een rode balk met links de naam van onze vereniging en rechts het vertrouwde Kring-logo, de cirkel. Dat is de nieuwe vormgeving van onze website die is ontworpen door ons lid Frode Bolhuis, in strak overleg het webteam dat bestond uit de leden Maria Schilder als vormgeefster en Karen Santen als ‘Kring-geweten'.
 • Je ziet de website nu zoals iedere willekeurige bezoeker hem zal aanschouwen, als onze ‘etalage naar de rest van de wereld'. Kijk even in alle menu's (klikbaar langs de bovenrand) en submenu's. Voor je weer wegklikt, ga even naar de menuoptie Login
 • Het inlogvenster is de plek waar je je naam en wachtwoord intikt om toegang te krijgen tot het besloten ledengedeelte, maar je hebt nog geen wachtwoord...
 • Klik op de tekst: Nog geen toegang? Klik hier‘, je krijgt een Registratieformulier te zien, vul dat zo volledig mogelijk in.
 • Enkele van die gegevens zullen voor anderen zichtbaar zijn, zowel leden als niet-leden, dus in het openbare gedeelte. Dat zijn je naam, adres en woonplaats, je telefoonnummer, 06-nummer, e-mailadres en je website. Dat zijn belangrijke gegevens voor collega's, geïnteresseerden en potentiële opdrachtgevers, dus het is verstandig ze te vermelden, zodat je als beroepsmatig kunstbeoefenaar vindbaar bent. De Kring zal die gegevens ook voor de eigen administratie gebruiken. De Kring zal ze zeer zorgvuldig bewaren en nooit (in zijn geheel) aan derden overdragen, zonder eerst je toestemming daarvoor te vragen.
 • Vul in ieder geval de verplichte vakken in (met een geel sterretje bij de icoontjes er onder), want anders kun je geen wachtwoord krijgen. De overige informatie kun je later altijd nog invullen of wijzigen, wanneer je eenmaal toegang hebt tot het Ledengedeelte van de NKvB-site.
 • Wil je meer weten over een specifiek invoerveld houdt dan even het muispijltje op een van de kleine icoontjes onder het invoerveld.

 

 

 

 

Invoervelden

 • De vakken Voornaam en Achternaam spreken voor zich (zet een eventueel tussenvoegsel van, van der, of de op de normale plek in het in het Achternaam-vak, voorbeeld > Voornaam: Bert en Achternaam: van Loo
 • Gebruikersnaam is de zelfgekozen of afgekorte naam of koosnaam, die je voor jezelf kiest en waarmee je zichtbaar bent voor collega's. Het kan je artiestennaam zijn of gewoon je eigen naam
 • E-mail is het e-mailadres waarmee je wilt communiceren met belangstellenden en collega's. Op dit adres zul je ook een Registratiebevestiging ontvangen wanneer het formulier hebt ingevuld en verzonden
 • Wachtwoord is jouw zelfgekozen toegangscode die moet bestaan uit minimaal zes karakters (cijfers EN letters zonder spaties, zoals !34ed59* of %%123vb2haha)
 • Bevestig wachtwoord nogmaals. Wees zuinig op je wachtwoord, bewaar het goed. Wanneer je op een vreemde computer inlogt als lid, sluit dan de hele browser af, wanneer je stopt met het raadplegen van de ledeninformatie, om te voorkomen dat anderen na jou toegang krijgen tot het afgesloten deel van onze website.

 

Voor onze interne administratie is het nodig te weten wanneer je geboren bent en of je man of vrouw bent.

 • Klik op de pijltjes rechts van de invoervakken en vervolgens op de juiste maand, dag en het juiste jaar.
 • Klik op het vakje boven Man of Vrouw
 • Voer de juiste gegeven in van Adres tot en met Website
 • Vul je Bankrekening in, die is alleen voor de penningmeester van belang en blijft altijd binnen de beschermde Kringgegevens
 • In het vak Zoektermen vul je je specialisaties in. Het is belangrijk om daar gebruikelijke termen in te voeren, want wanneer mensen op de website gaan zoeken, zullen ze die zoektermen gebruiken. Kies je in plaats van Bronsplastiek en Monumentaal termen zoals Artistiek functieverlener of Kunstartiest dan zul je nooit door potentiële opdrachtgevers gevonden worden en dat zou jammer zijn. Kijk voor de zekerheid even bij de termen die anderen al gebruikt hebben en vul deze zoektermen dan op een later moment in.
 • Zodra je een wachtwoord hebt ontvangen, kun je je eigen persoonsgegevens te allen tijde invullen of veranderen. Uit berichten die we van leden ontvangen, blijkt dat de ledenpagina's de best bezochte pagina's van onze website zijn. Regelmatig krijgen leden via die pagina opdrachten of worden ze uitgenodigd deel te nemen aan tentoonstellingen. Controleer je gegevens als je eenmaal toegang hebt en hou ook later je gegevens up-to-date zodat je vindbaar blijft.

 • Vul de Gevolgde kunstopleiding in of autodidact
 • Geef aan wat voor soort lid je wilt zijn: Werkend lid of Donateur
 • Het laatste invoerveld is Beveiligingscode. Vul hier precies de cijfer/letterreeks in die je op het vegerige plaatje er boven ziet staan. Dit lijkt overbodig, maar het voorkomt dat geautomatiseerde ‘invulprogramma's' eindeloos formulieren kunnen inzenden (spam) en zo onze site overbelasten.
 • Klik tenslotte op de knop Verzend registratie en wacht

 

Binnen enkele minuten (meestal) zul je een automatische e-mail ontvangen met de vraag je registratie te bevestigen door naar een website te gaan. Dit is een controle op de juistheid van het opgegeven e-mailadres. Klik op de link naar de NKvB-website en je ziet een bedankbericht. Wacht dan rustig af. Een van de beheerders van de website krijgt jouw bevestiging per e-mail en zal je gegevens controleren. Klopt alles, dan zal de beheerder je toegang verschaffen en je ontvangt een email met een welkomstbericht.

 

 

Profiel aanpassen en foto's toevoegen

Inloggen

Heb je eenmaal een wachtwoord dan zul je zien dat er twee manieren zijn waarop de website zich presenteert. Een buitenstaander krijgt slechts een beperkt deel van alle informatie te zien, alleen die informatie die voor een bezoeker van belang is. Dit is het publieke gedeelte. Voor de leden zal de website zich veel uitgebreider presenteren. Het invoeren van je gebruikersnaam en het wachtwoord heet inloggen. Ga naar de menu-optie Login, typ je gekozen Gebruikersnaam en je Wachtwoord in.

Na het inloggen, dus het invoeren van de gebruikersnaam en toegangscode, zul je op alle pagina's van de website niet alleen de publieksinformatie zien, maar daarbij ook al het ledennieuws, alle oproepen en andere berichten.

 

Mijn profiel

De eerste, bovenste optie heet mijn profiel, die je toegang geeft tot het bekijken en bewerken van je persoonsgegevens of profiel en het plaatsen of vervangen van fotomateriaal. In dat profielvenster zie je bovenin een blokje Wijzig profielgegevens. Houd je je muispijl daar op dan verschijnt het vakje Profiel bijwerken. Klik je daar op dan verschijnt het venster Wijzig uw details, daar kun je je gegevens aanpassen zoals je die had ingevoerd de allereerste keer om toegang tot het ledengedeelte te krijgen. Onderaan zie je onder het kopje Galerij, een aantal indicaties waarvan de meesten niet bruikbaar/actief zijn en alleen zichtbaar zijn omdat ze deel uitmaken van de standaardmodule die deze functie op de website kan vertonen. Bij de aanstaande verbeteringsslag zal onze programmeur dit invoerscherm vereenvoudigen. Alleen de opties Item quota en Huidige afbeeldingen bevatten nuttige informatie. Daarachter staat respectievelijk het aantal afbeeldingen dat maximaal zichtbaar is (voor iedereen 6) en het aantal foto's dat je tot nu toe hebt ingevoerd.

Heb je veranderingen aangebracht en wil je ze opslaan ga dan helemaal naar de onderkant van dit venster en sluit af met de linkerknop Bijwerken. Heb je niets veranderd of wil je de wijzigingen niet doorvoeren kies dan voor Annuleren.

 

Foto's toevoegen of vervangen

Het is van het grootste belang dat je foto's in je map plaatst. Veel overheidsinstanties, opdrachtgevers en tentoonstellingssamenstellers maken gebruik van onze online Ledenlijst (hoofdmenu-optie Leden) om hun eerste keuze te bepalen. De ervaring leert dat als Is er geen beeldmateriaal te vinden is, die kunstenaar wordt overgeslagen.

Ga je foto's toevoegen, kies dan mijn profiel. Klik op Voeg een nieuwe afbeelding toe, voer een titel en een beschrijving in (materiaal, afmetingen, jaartal van vervaardiging), kies Bladeren en er verschijnt een selectievenster waarmee je in de mappen op je eigen computer kunt kijken. Ga naar de map in je computer waarin je fotomateriaal klaarstaat en dubbelklik op de gewenste foto.

 

NB Let goed op dat je afbeelding/foto niet groter is dan 800 x 600 of 600 x 800 beeldpunten en/of 10 MB. Voer je toch een grotere foto in dan zal hij niet zichtbaar zijn, terwijl hij toch van je quotum afgaat.

 

Klik vervolgens op de knop Upload en na enige seconden is de foto zichtbaar op je Profielpagina. Onder de foto staan drie kleine icoontje, respectievelijk Verwijder, Unpublish en Bewerk (zet de muiscursor op een icoon, wacht even en een tekstballonnetje met de functie wordt zichtbaar). De functie van de eerste icoon spreekt voor zich, Unpublish laat de foto in het profiel staan, maar hij zal voor bezoekers niet (meer) zichtbaar zijn op je Ledenpagina, en Bewerk brengt een venster in beeld waarin je een fotobijschrift kunt bewerken. Bevestig of annuleer je acties altijd met een van de knoppen onderaan een invoerpagina, in dit geval bevestigen met de knop Update onderaan het invoervenster of de optie Sluiten rechts bovenaan.

Heb je zes foto's/afbeeldingen ingevoerd, dan is het huidige maximum bereikt en zul je eerst een van de foto's moeten verwijderen voordat je een nieuwe kunt toevoegen.

 

Forums en andere interactieve mogelijkheden

Na de aanstaande verbeteringsslag van de functionaliteit van de website zal er meer functionaliteit beschikbaar en geactiveerd worden. Zo leiden de Forums een noodlijdend bestaan en dat is jammer want door informatie-uitwisseling kan daar een kennisdatabank ontstaan over onderwerpen zoals houtbewerking en leveranciers van goed uitgewerkt hout, bronsgieten, invormmassa, ovens en uitstooksystemen, staal- en ijzerleveranciers, sloopbedrijven en leveranciers van gebruikt metaal, maar ook computervormgeving in 3D-pakketten, tips over videoprojectie, internet en mixed media. Het zou prachtig zijn als de leden elkaar daar vragen kunnen stellen, elkaar kunnen helpen of als er zelfs gezamenlijke projecten zouden kunnen ontstaan. Voor dit soort zaken zijn de forums DE plek. Met als prettige bijkomstigheid dat ieder lid zelf een of meerdere forums in het leven kan roepen met als enige verplichting die vervolgens ook te beheren.

De website zal gedurende de komende tijd stapsgewijs veranderingen en verbeteringen ondergaan om de interactiviteit en de mogelijkheden te vergroten. We houden je op de hoogte via de site.

 

 

 

 

 

 

Veel succes en plezier en vooral veel opdrachten en onderlinge contacten via de website. Bedenk wel dat de website alleen gaat leven als ook jij bijdraagt aan de inhoud. Mail je nieuwsberichten naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Stuur je expositieadressen en interessante (beeldhouwers)galeries en hun contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Bezoek de website in ieder geval zo veel mogelijk en draag bij aan de inhoud. Meerdere malen per week worden er nieuwsberichten, opdrachten en beroepsinformatie toegevoegd. Met nu nog bijna 15 leden die geen internettoegang hebben en regelmatig bericht ontvangen op papier, is de website inmiddels uitgegroeid tot de administratieve en organisatorische spil van onze vereniging.

 

Het bestuur van de NKvB