Menu
Object 1253


Child Bride


poort


Atlantis - Mieke de Waal


 

Tentoonstelling 'Vanaf Morgen'

'Vanaf Morgen' is de openingsexpositie van het BKKC in Tilburg. In de tentoonstellingsruimte is actueel werk te zien en te beleven van jonge makers uit Noord-Brabant, afkomstig uit diverse disciplines. Bij de samenstelling is de breedte van de thematiek onder de jonge kunstenaars uitgangspunt geweest. 'Vanaf Morgen' geeft een boeiend beeld van wat Brabant op het gebied van de eigentijdse kunstuitingen te bieden heeft.

De presentatie Vanaf morgen met werk van Thomas Bakker, Alexandra Crouwers, Gijs van Lith, Renée van Trier, Rieneke de Vries en Michiel van der Zanden is t/m 15 november te zien tijdens openingstijden op dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur.

 

Gijs van Lith (Eindhoven 1984)Het werk van Gijs van Lith ligt op het snijvlak van figuratie en abstractie. Als onderwerp kiest Van Lith vaak steden, grote gebouwen en markten; plekken in de openbare ruimte waar veel mensen samenkomen en waar een sfeer van drukte en chaos heerst. Van Lith abstraheert en structureert deze overdaad aan stimuli en laat de ritmiek van kleur, toets en vorm de hoofdrol spelen. 

 

Michiel van der Zanden (Gorinchem 1979)Michiel van der Zanden is een verteller van verhalen. Putten veel kunstenaars uit hun eigen leven of uit dat van mensen die ze kennen, Van der Zanden haalt de ingrediënten voor zijn verhalen vooral uit computergames. Hij importeert in zijn werk de wereld van de digitale media in de schilderkunst en vice versa. 

 

Rieneke de Vries (Groningen 1981)Rieneke de Vries zoekt naar geconcentreerde beelden die ietwat onhandig in elkaar zitten. Bij elk werk moet de vraag ontstaan: ‘kunnen ideeën standhouden? Kan een beeld standhouden?’. Zij test zichzelf en alles wat ze om zich heen ziet steeds opnieuw. 

 

Thomas Bakker (Berkel en Rodenrijs 1969)Thomas Bakker speelt in zijn werk voortdurend met de voorwaarden waaronder een kunstwerk functioneert. Hij probeert op kritische wijze te reageren op hemzelf, de gegeven omgeving en de context van de tentoonstelling. 

 

Renée van Trier (Tilburg 1983)Renée van Trier is een kunstenares die scherp observeert. Haar werk bestaat uit intuïtieve reacties op wat er zoal speelt in deze wereld. Met geplande momenten en/of toevalligheden komt haar beeld tot stand. Ze werkt met verschillende media, zoals performance, video, fotografie, geluid en dans. 

 

Alexandra Crouwers (Cuijk 1974)Alexandra Crouwers verspreidt haar aandacht al jaren over verschillende disciplines, die zij zich op ambachtelijk niveau meester maakt. Zij is dan ook niet te labelen met een typische benaming van tekenaar, schilder, fotograaf of multimedia kunstenaar, maar laat zich beschrijven door haar herkenbare ‘crossmediale’ handtekening. 

 

http://www.nbks.nl/index.cfm?chapter_id=19