Menu

“DON'T BE SHY”, in samenwerking met de gemeente Assen heeft het CBK Drenthe invulling gegeven aan de Gouverneurstuin Assen 2009. Voor de 21ste keer wordt deze jaarlijkse zomertentoonstelling georganiseerd.

Het uit Deventer afkomstige kunstenaarsduo SPACECOWBOYS, bestaande uit Albert Dedden en Paul Keizer, presenteren een selectie van hun ruimtelijke werken. Het is tevens de eerste solotentoonstelling van de SPACECOWBOYS.Speciaal voor deze expositie maakten zij het beeld ‘Betty in Campis’. Het themajaar ‘De historie van Assen’ is aanleiding geweest voor het maken van dit beeld, waarbij de Amerikaanse pin-up Betty Page de inspiratiebron was. Niet alleen haar uitstraling en trots, maar ook andere cultuurhistorische elementen zijn in het beeld verwerkt. Trots zijn op Assen wordt op eigenzinnige wijze weergegeven door de verbeelding van een trotse vrouw. Een vrouw uit de Pin-up beeldcultuur: Betty Page.

 

Wordt Betty de nieuwe ‘Stadsvrouwe’ van Assen?

Vanaf 21 juni kunt u in de Gouverneurstuin in Assen daar zelf over oordelen. De opening zal worden verricht om 15.00 uur door Chris de Wal, wethouder Cultuur van Assen. Stadsdichter Egbert Hovenkamp II draagt hierbij een ode op aan Betty en de stad. Een bezoek aan de Gouverneurstuin kan deze zomer niet zonder een fotomoment met Betty.

Openingzondag 21 juni - 15.00 uur

Periode21 juni t/m 31 augustus

www.cbkdrenthe.nl