Menu

20130628MangaTajiriDe makers van Samurai brengen in het Wereldmuseum de tentoonstelling: The world of MANGA, met veel werken van Shinkitchi Tajiri 

Beleef hoe 7e eeuwse boeddhistische tempelwachters oog-in-oog staan met de Streetfighters van Capcom. Zie hoe de mangatekeningen van Hokusai (1814) en de Yokai-monsters en geesten uit Japanse volksverhalen terugkomen in de hedendaagse manga. Laat u verrassen door de foto’s van mangapersonages van Anderson & Low. Voel de spanning bij de dreigende Machines van COBRA-kunstenaar Tajiri.

MANGA brengt avontuur, romantiek, historisch drama, science fiction en pure fantasie. Manga als kunstvorm is oneindig veel meer dan een Japanse striptekening. The world of MANGA laat  manga zien in al haar verschijningsvormen: tekeningen, anime, games, sculpturen en fotografie.

MANGA toont hoe populaire games als Streetfighter en de internationaal bekroonde anime Wolf Children een wereld creëren die niet meer als de onze aanvoelt.

MANGA neemt u mee naar een parallel universum, waar droom en werkelijkheid zich mengen. Is het een droom in de werkelijkheid? Of de werkelijkheid in een droom?

Meer informatie www.wereldmuseum.nl