Menu

20130618DieBildhauerK20-DusseldorfDie Bildhauer, Kunstakademie Düsseldorf, 1945 bis heute

Beeldhouwers en beeldhouwkunstliefhebbers laten deze tentoonstelling niet ongezien voorbij gaan. In de K20 Düsseldorf aan de Grabbeplatz is tot 28 juli 2013 de expositie Die Bildhauer te zien; op slechts 2,5 uur rijden van Amsterdam.

Het is een prachtige tentoonstelling met vaak toonaangevende werken van Duitse en in Duitsland werkende beeldhouwers (o.a. Tony Gragg) in een chronologisch overzicht van 1945 tot heden. Veel aandacht voor mensen als Beuys, Heerich (bekend van Inzel Hombroich), Penck, Schütte, Rückriem, Immendorf en vele anderen in de zalen van Kunstsammlung 20. En het zijn fraaie zalen, ruim opgezet en voorzien van uitstekende verlichting; een topper voor de liefhebbers.

En wie geen genoeg van kunst kan krijgen kan ook de vaste collectie bekijken of twee kilometer door het centrum van Düsseldorf lopen naar K21 voor de kunstverzameling van de 21ste eeuw.

dick simonis

Meer informatie 
f
oto: deel van de grote Grabbe Halle "Die Bildhauer. Kunstakademie Düsseldorf, 1945 bis heute", K20 Grabbeplatz, Foto: Achim Kukulies