Menu

De Kalkense Meersen (België) vormen het ideale decor voor een prachtige wandel- of fietstocht. Van 1 juli tot 30 september 2012 wordt dit natuurgebied omgetoverd tot een gratis openluchtkunstpark. Nationale en internationale kunstenaars gaan er aan de slag met wat de natuur hen te bieden heeft en zorgen voor de ecologische kunstroute Beeldenstroom. Tijdelijke en permanente natuurkunstwerken zorgen voor een uniek geheel en laten u met een volledig nieuwe blik de Kalkense Meersen ontdekken. De Verbeke Foundation heeft deze vierde editie van Beeldenstroom georganiseerd voor de gemeentes Wetteren, Berlare, Laarne en Wichelen.

Op 30 juni werd Beeldenstroom officieel geopend voor het publiek. Niet zomaar met een traditionele receptie, maar wel met een kunstproject. Een performance van de Zwitserse kunstenaar Jean-Daniel Berclaz. Op de ‘meest uitgelezen’ plaats van de Kalkense Meersen organiseerde hij een luxueuze receptie.

Op 1 juli om 14u zijn er gratis rondleidingen voorzien langs Beeldenstroom. Vertrekpunt: Veer Schellebelle. Een catalogus van de tentoonstelling werd ook gepubliceerd.

Met projecten en installaties van: Will Beckers (NL), Jean-Daniel Berclaz (CH), Georges Cuvillier (BE), Jef Faes (BE), Reinier Lagendijk (NL), Raphaël Opstaele (BE), Nico Parlevliet (NL), Paul Reintjes (NL)

www.beeldenstroom.be