Menu

Van 8 juli tot en met 16 september 2012 vindt de Buitenplaatsparade plaats in het Moretusbos te Putte. Het Moretusbos is een prachtig parkbos bij Kasteel Ravenhof op de grens met België. Het bos maakt deel uit van de Brabantse Wal en heeft een rijke cultuurhistorie. Op de centrale as van het bos wordt in samenwerking met Staatsbosbeheer in de zomermaanden een buitenplaatsparade gerealiseerd met werken van Nederlandse en Belgische kunstenaars uit de collectie van de Verbeke Foundation (Kemzeke, België). De deelnemende kunstenaars zijn Klaas Bullynck, Jef Faes, Gunther Moriau, Tineke Schuurmans, Ronald de Winter en Jason van der Woude. Het publiek kan wandelend door het bos via de speciaal voor dit project ontwikkelde QR-codes karakteristieke kenmerken van het historisch erfgoed en de kunstwerken opvragen.

De Buitenplaatsparade wordt op 8 juli 2012 om 15.00 uur door wethouder Martin Groffen van de gemeente Woensdrecht geopend bij Brasserie ‘t Koetshuis van Kasteel Ravenhof, Oud Broek 2 – 2940 Stabroek. Daarna zal Geert Verbeke van de Verbeke Foundation een toelichting geven op de Buitenplaatsparade, de kunstenaars en de werken.

Dit project maakt deel uit van Landkunst en Historische Buitenplaatsen 2012 en wordt georganiseerd door bkkc (www.bkkc.nl)  in samenwerking met Erfgoed Brabant (www.erfgoedbrabant.nl), Staatsbosbeheer en Verbeke Foundation (www.verbekefoundation.com).

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen van zonsopgang tot zonsondergang.