Menu

marknesse foto iiDonderdag 14 juni 2012 opent het internationale beeldende kunstproject Drift haar expositie tussen het industriële erfgoed van het voormalig waterloopkundig laboratorium Waterloopbos te Marknesse. De expositie duurt tot 1 november 2012.

Deelnemende kunstenaars: Lobke Burgers; Arvid Hagen; Rumen Dimitrov (Bulgarije); Joseph Tasnadi (Hongarije); Pat van Boeckel; Anthea Simmonds (Nieuw-Zeeland/Nl); Ninette Koning; Karen Macher Nesta (Peru); Thomas Sabourin (Frankrijk); Marga Houtman; Ivo Kamphuis; Toon Elfrink; Titi Zaadnoordijk. op 14 juni 15.00 uur persbijeenkomst, 16.00 uur opening Waterloopbos Marknesse.

Het Waterloopbos van Natuurmonumenten in Marknesse is deze zomer het decor voor een ongewoon hedendaags kunstproject: Drift. Dertien kunstenaars uit vijf landen hebben zich laten inspireren door de resten en ruïnes van het oude waterloopkundig laboratorium, die dit bos zijn mysterieuze eigen gezicht hebben gegeven. Het bos ligt aan de rand van de polder, waar zee land werd, en industrie weer natuur. De industriële resten liggen er nu als monument voor de al te menselijke passie voor verandering.

Die voortdurende stuwende kracht is het uitgangspunt voor de deelnemende kunstenaars aan Drift. Hun kunstwerken nodigen uit om verbanden te leggen tussen het ingrijpen van de mens in de natuur, het verdwijnen van de oude voor een nieuwe wereld en de mogelijkheden die daaruit ontstaan. De oude havenmodellen van het waterloopkundig Laboratorium herbergen van eind mei tot 1 november een verscheidenheid aan kunstwerken. Zo springen de zilveren steenbokken (Blessengers) van Lobke Burgers ons tegemoet in de ruïne van het havenmodel van Thybron en speelt een waterpiano van de Hongaarse kunstenaar Joseph Tasnadi zijn stille deun in De Maasvlakte.

Op de plek van de grote silo in de haven van Bangkok heeft Arvid Hagen een wolkenobservatorium gebouwd en even verderop spettert een grote golf van geschilde wilgentenen van Toon Elfrink de wandelaar tegemoet. Middenin het bos is een Urker schokker gestrand in de bomen, op de hoogte van de oude Zuiderzee. De video-installatie in deze boot van Pat van Boeckel brengt ons terug naar een verloren tijd. Langs de witte Havenroute, die start bij het infocentrum Waterloopbos liggen ook de overige acht kunstwerken.

In het Informatiecentrum van Natuurmonumenten is een grote expositie te zien van Ivo Kamphuis, die naast kleurige schilderijen van dieren in vallen, ook nieuwe diersculpturen presenteert, die hij samenstelt uit zijn grote verzameling gevonden botten, schedeltjes en horentjes.

www.kunstbroedplaats.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.