Menu
Poorten van Hoop


Dieptemeter


Zonder titel


High Tide


 

Revisited & AanZet! in Zutphen

Revisited - Gelderse kunstenaars toen & nu

Introducing Sarah Bijlsma - AanZet! Prijs 2012
3 maart t/m 3 juni 2012
Museum Henriette Polak

Revisited - Gelderse kunstenaars toen & nu
Met deze tentoonstelling gaat het Museum Henriette Polak in Zutphen terug naar Gelderse kunstenaars: Adriaan van Esveld, Ad Gerritsen, Marten Hendriks, Hans van der Linde, Edith Meijering, Anne Semler, Elli Slegten, Albert Van Der Weide

Gelderse kunstenaars
In Revisited toont Museum Henriette Polak een selectie kunstwerken van Gelderse kunstenaars die in de jaren ’80 en ’90 zijn aangekocht met steun van de provincie Gelderland. De definitie ‘Gelderse kunstenaar’ verwijst naar de woon- en werkplaats van deze kunstenaars, toen en nu. Hun kunst laat zich echter niet vangen door provinciegrenzen. Het wereldbeeld en de werelden die zij oproepen in hun werk zijn onbegrensd. In Revisited wordt de eigen collectie getoond samen met recent werk van de kunstenaars. Zo is te zien hoe hun beeldtaal en onderwerpen zijn veranderd, of continuïteit vertonen.

AanZet! Prijs 2012
Hiernaast is videokunstenares Sarah Bijlsma als artist in residence aan het werk in het museum in het kader van de AanZet! Prijs 2012. Deze beeldende kunstprijs voor startend talent uit Gelderland, Overijssel en Münster (D) wordt ook ondersteund door de provincie Gelderland. Bijlsma is een van de zes genomineerden. In 2011 studeerde zij af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem. Met haar eindexamenfilm Mandarijn won Bijlsma vorig jaar de ArtOlive Jong Talent prijs en de Tent Academy Public Choice Award. Het resultaat van haar werkproces in het kader van AanZet! 2012 wordt vanaf 30 maart a.s. officieel gepresenteerd in het museum (zie ook www.aanzetprijs.eu.

Op zondag 4 maart 2012 wordt de tentoonstelling Revisited geopend door mevrouw dr. Annemieke Traag, gedeputeerde Cultuur en Cultuurhistorie bij de provincie Gelderland.

De tentoonstelling zal worden geopend op zondag 4 maart 2012 om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur). Genodigden hiervoor ontvingen een uitnodiging via de mail.
www.museazutphen.nl