Menu
'Allemensen!'  -  Het mooiste uit de collectie Beelden aan ZeeMuseum

Beelden aan Zee herbergt een omvangrijke collectie sculpturen van wereldformaat. Het verzamelaarsechtpaar Scholten bracht de kunstwerken in een kleine veertig jaar bijeen. Maar liefst 150 hoogtepunten uit deze unieke verzameling zijn dit najaar te zien op de expositie 'Allemensen!'. Het mooiste uit de collectie Beelden aan Zee, het enige museum in Nederland dat geheel gewijd is aan moderne en hedendaagse internationale beeldhouwkunst.

'Rusted Glass/Roestig Glas'  -  Jehoshua Rozenman


Kunstenaar Jehoshua Rozenman (Tel Aviv, 1956) ontdekte zes jaar geleden glas als medium om zijn ideeën vorm te geven. Sindsdien werkt hij vrijwel uitsluitend met de techniek van het glas gieten. In het Kabinet van Beelden aan Zee zijn dit najaar een aantal recente sculpturen van hem te zien.

Hoewel Rozenman glas als materiaal gebruikt, lijken zijn beelden te bestaan uit was, ijzer of keramiek. Het belangrijkste kenmerk van de sculpturen is het open, constructieve karakter ervan. Dit weerspiegelt het complexe, avontuurlijke maakproces dat eraan ten grondslag ligt. De kunstenaar ‘bouwt’ constructies met was (en hout of andere materialen) en gebruikt vervolgens de ‘verloren was’-methode om de werken in glas om te zetten. Glas is als materiaal voor Jehoshua Rozenman bijna de ultieme metafoor voor het leven. Het kan oersterk zijn en eeuwig bestaan, maar als je het even verkeerd behandelt is het in een split second verwoest.


Beide tentoonstellingen duren nog tot en met 22 januari 2012 - Dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur

Harteveltstraat 1, Den Haag-Scheveningen   http://www.beeldenaanzee.nl