Menu

20110611leonduniechetraamVan 19 juni tot 11 juli 2011 toont Kunstenaarsinitiatief Het Raam in Venlo nieuw werk van aspirant Kringlid Leon Duniec. De expositie is vanaf de straat dag en nacht te bezichtigen.

Het complete project bestaat uit twee driedimensionale objecten van zes vlakken, en enkele tekeningen van soortgelijke figuren. Leon Duniec speelt met het perspectief van de toeschouwer, zowel binnen als buiten. “Wie vanaf een bepaald punt op straat naar de objecten kijkt, zal merken dat het fysieke raam in de waarneming verdwijnt. De binnenruimte opent zich en gaat deel uitmaken van de openbare ruimte.”Binnen ontstaan weer andere effecten. “Je kunt om en door de installaties heen lopen en kijken en ziet dan een wisselend beeld van perspectivische lijnen en vlakken. Zeker als je door de ene figuur naar de andere kijkt, of naar de tekeningen aan de wand.

De expositie wordt geopend op zondag 19 juni om 11.00 uur, tevens vindt er dan een tafelgesprek plaats waaraan oa. deelnemen mevr. Gaby Stoffels conservator museum Bommel van Dam en Dhr. Louis Toebosch architect Mevissen & partners.

Projectruimte Q4 “Het Raam”                                                                                                  Bolwaterstraat 26 - 5911 GC Venlo                                                                                                           Meer informatie: www.stichtinghetraam.nl  of  Paul Wilms, coördinator van Het Raam, tel. 06-43599407.