Menu
20110601strickhausprojekt-stephanie-rhode20110601strickhausprojekt-stephanie-rhode.2
Tijdens het weekend 4 en 5 juni 2011 zal het marktplein van de stad Gunzenhausen (Mittelfranken) het middelpunt zijn van de installatie van kringlid Stephanie Rhode. De installatie, bestaand uit 490 huizen bekleed met gebreide omhulsels, staan ter herinnering aan alle Joodse inwoners die de gemeente Gunzenhausen heeft gekend.

Met haar enthousiasme wist Rhode vele mensen in Duitsland en omringende landen aan het breien van de omhulsels voor deze miniatuurhuizen te krijgen. Met de twee dagen durende installatie hoopt Rhode een gedachtenstroom en -uitwisseling over de voormalige Joodse inwoners van Gunzenhausen op gang te brengen, zowel bij medewerkers, als bij bezoekers van het kunstwerk. Delen van de gesprekken tussen de breiende medewerkers en de kunstenares zelf, van zowel voor als na het project, zullen gedocumenteerd worden om vervolgens als beelden en citaten tentoongesteld te worden.

De installatie blijft voortbestaan lang nadat hij is afgebroken. Elk huis rust namelijk op een stukje markplein dat speciaal voor deze installatie met een kader bladgoud werd bedekt. Als ook de bladgouden kaders, naarmate de tijd verstrijkt, vergaan in het alledaagse gebeuren op het marktplein, zal dit vergaan ons juist weer herinneren aan wat er ooit was.

 

4 en 5 juni 2011 Installatie/Marktplein, Gunzenhausen  +  Juli 2011 fotodocumentaire en de geschiedenis van de voormalige Joodse gemeente Gunzenhausen/ Stadsmuseum.

 

Oproep

Voor het project worden mensen gezocht die mee willen doen en één of meerdere huizen willen breien. Voor wie breien niet zijn sterkste kant is, maar toch graag een steentje (draadje) bij wil dragen kan voor € 100,- een huis adopteren en op deze manier het project ondersteunen.

 

Giro:6386371 vermeld je naam & adres svp 

Aanmelden of meer info: www.stephanierhode.nl