Menu

natuurkunstlelystad2009.jpgVan 27 juni tot en met 1 november 2009 wordt in Natuurpark Lelystad de expositie gehouden Natuurkunstpark 2009. Johan Sietzema is een van de deelnemers met zijn installatie 'Luchtwegen'.

Opening zaterdag 27 juni 2009 om 14.00 uur bij het bezoekerscentrum van het natuurpark, Vlotgrasweg 11, 8219 PP, Lelystad

www.flevokunst.nl

www.flevolandschap.nl

 

Bij de installatie van Johan Sietzema

Je zou kunnen zeggen dat Johan Sietzema ruimtelijke schilderijen maakt: hij schildert met natuurelementen, takken en twijgen, zoals anderen dat doen met verf. Hij heeft van te voren wel een plan en hij kent zijn materialen, maar hij laat volop ruimte voor toeval, expressie en geeft zich over aan het gevoel van het moment. Hij bouwt zijn werk op in het landschap. Het werk dat hier staat is een expressief object. Er zit volop beweging in, ook al is het windstil. Je zou het kunnen zien als een foto of filmstill van een explosie, of een kijkje in het midden van een orkaan: alles schiet alle kanten op. De titel van het werk is Luchtwegen. Het hout lijkt inderdaad de lucht in te schieten, de luchtwegen zoekend. Maar luchtwegen zijn ook lichamelijk: de luchtpijp en de longen. Moeten we daar ook aan denken? Ja. Je kan het werk zien, zoals hierboven verteld, als een visuele explosie van takken, maar je zou de exploderende takken ook als een metafoor kunnen beschouwen van exploderende taal, als wartaal, of als dramatische uitroep van iets of iemand.

johansietzemaluchtwegen.jpg