Menu

20210412ParkMerwesteinDordrechtPark Merwestein, het oudste stadspark van Dordrecht is 135 jaar. We vieren “Dordrecht 800 jaar” in 2021.

Aanleiding voor iets bijzonders vinden de buren. Wij beleven de verjaardag van stad en park met oude bomen en paden, met een variatie aan dieren, met zit- en kijkplekken en bovenal met beelden. We nodigen alle burgers en buitenlui uit om met ons mee te doen. De buren vormden een werkgroep en bedachten een beelden route - STAD IN BEELD, BEELD IN PARK - zes maanden lang (april t/m september 2021). Onder de exposanten de Kringleden Henk van Bennekum, Jan Asjes van Dijk, Maria Glandorf, Marry Teeuwen en de oud-leden Roel Teeuwen, Jan Timmer en Lucien den Arend.

Dordrecht 800 en sponsoren uit de buurt maakten de beeldenroute en activiteiten daar omheen, zoals een fotowedstrijd, mogelijk. Nadrukkelijk moet worden gezegd dat door de coronapandemie alles uitgevoerd moet worden binnen de vigerende regelgeving. Houd daarom de website en Facebook goed in de gaten. Er komen beelden van elf gerenommeerde kunstenaars die een 'binding' met Dordrecht hebben. Wandelen, kijken, luisteren en stil staan in het park wordt nog meer een beleving.

www.beeldinparkdordrecht.com

www.dordrecht800.nl

facebook: beeldinparkdordrecht