Menu
20190516Eleni in ZoetermeerEen solo tentoonstelling van Eleni Tzatzalos opent op donderdag 23 mei om 17:00 uur.
 
De tentoonstelling is tot 18 juli te zien in het atrium van de Sociale Verzekeringsbank, van Heuven Goedhartlaan 1, Amstelveen.
De ruimte is open op werkdagen van 9:00 – 17:00 uur.
 
Over het werk
Op verschillende grensoverschrijdende manieren onderzoekt Tzatzalos de ervaringen en interacties van ruimte, omgeving, gevoel en emotie. Hiervoor maakt ze gebruik van video, film, sculpturen en verschillende mediavormen. Licht, landschappen, mythes en eenvoudige voorwerpen vormen samen het idioom waarmee zij concepten uitwerkt die te maken hebben met communicatie, drama en loutering.
In deze presentatie heeft ze gekozen voor een narratieve benadering, de toeschouwer kan iedere mini-installatie zien als een hoofdstuk van een verhaal. Bijvoorbeeld vallende bomen en de stad, de mens als denker/beschouwer, de schaduwen van geprojecteerde dansbewegingen en de natuur en het varen. 

In de meer dan dertig jaar dat Tzatzalos kunst maakt vertoont haar werk een constante lijn. Verankerd in haar oorspronkelijke inspiraties beweegt haar werk zich van uitbeelding naar afbeelding en krijgt de menselijke aanwezigheid steeds meer kracht.