Menu

20180729OnTheMoveU bent van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling On the move zaterdag 18 augustus 2018 om 14.00 uur. Locatie: Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn Velperengh 13, 3941 BZ Doorn.

Programma:
13.30 uur:  inloop
14.00 uur:  welkom door Wilbert Hetterscheid, directeur Nationaal Bomenmuseum Gimborn
14.15 uur:  lezing over Land Art door Diana Kostman, Kunsthistorica
14.15 uur:  voorstellen kunstenaars en presentatie van de catalogus door projectleiders Peggy Eras en Elganan Jelsma
14.30 uur: rondwandeling langs de kunstwerken met evt. korte toelichting van de kunstenaars
15.30 uur:  afsluiting en borrel

De Land Art-tentoonstelling On the Move wordt gehouden van 19 augustus tot en met 28 oktober 2018 en is ontstaan uit een interessante en nieuwe samenwerking tussen het Waterliniemuseum Fort bij Vechten en het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. Beide organisaties hebben een unieke locatie waar thema’s als natuur en water een grote rol spelen. De tentoonstelling is bedoeld om mensen kennis te laten maken met het Bomenmuseum te Doorn en het Waterliniemuseum te Bunnik. Door middel van Land Artprojecten probeert de organisatie een brug te slaan tussen de beide locaties en mensen in beweging te krijgen mooie onbekende plekken en musea in de provincie Utrecht te ontdekken. Voor deze tentoonstelling hebben elf professionele hedendaagse kunstenaars Land Art gemaakt in reactie op de omgeving en op locatie gerealiseerd; werken van zeer diverse materialen en met unieke verhalen.

Deelnemende kunstenaars: de Kringleden Natasja van der Meer, Hester Pilz, Johan Sietzema en Gonda van der Zwaag, samen met Lidwina Charpentier, Peggy Eras, Jan Everwijn, Hedy Hempe, Peter Huibers, Chiel Kuijl en Jos Smink.

Op beide locaties van de expositie is de catalogus verkrijgbaar:
Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn, Velperengh 13, 3941 BZ Doorn, www.bomenmuseum.nl
Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Achterdijk 12, 3981 HB Bunnik. www.waterliniemuseum.nl