Menu
20150628-zaltbommelVan begin juni tot en met de eerste week van september 2015 is het weer genieten van prachtige kunstwerken in de grachten aan de Marten van Rossemsingel en de Virieusingel tijdens de zesde editie van Pracht in de Gracht in Zaltbommel.

Beeldentuin en informatiecentrum

In de beeldentuin aan de Marten van Rossemsingel 53 zijn nog meer werken te zien van de deelnemende kunstenaars aan Pracht in de Gracht. Tevens is hier het informatiecentrum gevestigd en is de poëzie-en prentenbundel verkrijgbaar. De tuin is o.a. te bezoeken tijdens de kunstroutes BKR en Kunst Kiezel Klei en de open-atelierdagen van Janneke Hillenaar.
Om het jaar

Iedere twee jaar vindt Pracht in de Gracht plaats in en rondom de grachten bij de Marten van Rossemsingel en de Virieusingel in Zaltbommel. Het doel is kunst laagdrempelig te maken zodat iedereen er mee in aanraking komt, bewust of onbewust, en er een mening over mag hebben. Dat verklaart ook de diversiteit aan kunstwerken. Er is voor ieders wat wils.

Mieke van den Hoeven is een van de deelnemers, in de Marten van Rossemsingel is er een drijvend kunstwerk van haar te zien.

http://www.prachtindegracht.nl/