Menu
Trio


er is eens...


Object 1253


T&L


 

Open kunstroute Open Stal

Oud-burgemeester Remco Heite opent kunstroute Open Stal

Oud-burgemeester Remco Heite van Weststellingwerf opent zaterdag 28 juli kunstroute Open Stal. De opening begint om 12.30 uur bij de kiosk in het centrum van het dorp. Rond 13.00 uur zal Heite de openingshandeling verrichten. De start wordt muzikaal opgeluisterd door het Griekse orkest Vardaris.

Het thema van deze 41e Open Stal is Taal en Teken. NKvB-leden Marian Smit (in samenwerking met Maurice Christo van Meijel) en Anki van der Kamp nemen hieraan deel. Nationale en internationale kunstenaars als Paul Kubic, Maryan Geluk, Hein Mader, Bertus Onderwater, Hanz Daniel en Anick Bauer tonen een variatie aan grafisch werk, schilderijen en beeldende kunst. Bijzonder is de expositie van mail art, een kunstvorm waarbij kunstenaars hun werk via de post uitwisselen.  

Tijdens Open Stal zijn de meest uiteenlopende locaties in het dorp ingericht als expositieruimte, variërend van kerk, school, gymzaal en winkels tot schuren, stallen en garages.

Open Stal is van zaterdag 28 juli tot en met zondag 26 augustus iedere dag te bezoeken van 13.00 tot 18.00 uur. In diverse weekenden is er een muzikaal flankerend programma. Zo treedt op 11 augustus de Friese fadozangeres Nynke Laverman op in de Bonifatiuskerk in Oldeberkoop. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie verder www.openstal.nl