Menu

Bij de restauratie van Paviljoen Welgelegen te Haarlem (het Noord-Hollands Provinciehuis) kreeg kringlid Bert van Loo in 2008 de opdracht een kroonluchter te ontwerpen voor de historische muzieksalon van Henry Hope, een ruimte die nu in gebruik is als vergaderzaal voor het provinciaal bestuur van Noord-Holland. De opdracht aan Van Loo resulteerde in de ‘Welgelegen-kroon’, een kunstwerk dat zich met zijn eigentijdse karakter uitstekend voegt in het klassieke interieur uit de 18e eeuw. Bij de tentoonstelling in het provinciehuis is een reportage te zien van de ‘making off’ van deze kroonluchter samen met recent werk dat werd gemaakt door Van Loo.

De tentoonstelling is van donderdag 5 juli tot en met vrijdag 31 augustus 2012 in het provinciehuis, Dreef 3 te Haarlem. Op woensdag 4 juli 2012 opent Robert Uterwijk de tentoonstelling. De heer Uterwijk is beeldend kunstenaar en betrokken bij educatieve projecten van het Rijksmuseum te Amsterdam. Deze vernissage begint om 17.00 uur. De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 09.00 tot 17.00 uur.

Voor informatie over de exposities, de kunstcollectie en het historische gebouw, kunt u zich wenden tot de heer G.L. Bosch, tel.: 023 514 43 56, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.