Menu
Finale, een nieuw Begin! met Joost Barbiers.
DeMedici Beeldende Kunst, Migchel Dirksen en Suze D.M. Meddens, Laan 27, 8071JG Nunspeet

DeMedici Beeldende Kunst nodigt u van harte uit voor de officiële opening van de expositie Finale, een nieuw begin! op zondag 1 april 2012 om 15.00 uur. Na zeven jaar komt een einde aan de regelmatige exposities in het ‘oude gemeentehuis'. Rekening houdend met onze voortschrijdende leeftijd en onze gezondheid doen wij graag een stapje terug. Vanaf 1 juli 2012 zetten wij onze activiteiten op bescheiden schaal voort vanuit een andere locatie en gaan daarnaast genieten van al het moois dat het leven verder biedt!

In de laatste expositie is werk te zien van acht kunstenaars die – naast anderen – sinds de start van DeMedici Beeldende Kunst in 1995 hun stempel hebben gedrukt op de collectie van DeMedici.

De grafiek van Cees Andriessen is helder, krachtig, uitgewogen en ademt een sfeer van grote verfijning en harmonie. Joost Barbiers weet verborgen geheimen aan steen en hout te ontlokken, soms door een schijnbaar geringe ingreep, soms door het hele oppervlak van het materiaal ruw te hakken of te polijsten. Peter Geerts: monumentaal, architectonisch opgebouwd werk in verf en linnen. De kleurvlakken zijn stevig opgezet, soms met transparante stukken, verfijnd en teder. Het werk van Gerlinde Habekotté is poëtisch. Haar beelden zijn driedimensionale gedichten, geschreven met weerbarstige materialen als smeedbrons en staal. De beelden van Alexandra Klein zijn als sprookjesboeken boordevol avontuur, goed en kwaad, kleur, en veel humor. Ze zijn vernuftig opgebouwd uit restmateriaal, om vrolijk van te worden!
David van der Meer schildert geschiedenis en tegenwoordige tijd letterlijk over elkaar heen, het zijn verhalende doeken met grote gelaagdheid. Het gebruikte materiaal bepaalt voor een groot deel de sfeer van de sculpturen van Joep Sterman. Aluminium leidt tot ijle, lichte, ongrijpbare en vergeestelijkte beelden, de werken uitgevoerd in koper lijken meer tot deze aarde te behoren. Henk Tichelaar legt met slechts enkele krassen in de plaat zijn onderwerp vast. Soms etst hij, soms werkt hij direct met de gevoeliger ‘droge naald’. Het resultaat is altijd eenduidig en verfijnd.

Expositie van 29 maart t/m 2 juni 2012. Openingstijden: donderdag en vrijdag 11-18 uur, zaterdag 11-17 uur, daarbuiten op afspraak. Tel 0341-353599
www.demedici.nl