Menu

KunstenLandschap

Kunstroute Lonneker-Roombeek
27,28 mei 2012 van 11 tot 17 uur

Dit kunstevenement met onder andere kringlid Adrie Arendsman is een tweedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker (gem. Enschede) en is verbonden met het culturele hart van Enschede:de Roombeek. Onderweg kan men volop genieten van het fraaie Twentse coulissenlandschap, maar ook van verrassende kunstwerken, installaties en performances. De organisatie streeft er naar beeldend werk met verschillende invalshoeken te tonen, dus ook dit jaar een variëteit aan deelnemers. De route is elk jaar anders betreft locaties en kunstenaars. De route van ca. 6 km is met de fiets of lopend af te leggen. Afhankelijk van uw tempo kunt u 1 of 2 dagen hiermee doorbrengen. In het dorp, onderweg en in de Roombeek zijn voldoende horecavoorzieningen.

Bij één van de startpunten dient u per persoon een toegangsbewijs (€2,-) te kopen. Daar is ook de catalogus(€ 5,-) verkrijgbaar. Alle inkomsten worden besteed aan vergoedingen voor de kunstenaars. Aan het toegangsbewijs is een verloting verbonden waarbij u kunst kunt winnen.

De route is geopend van 11-17 uur tijdens de pinksterdagen (zondag/maandag). Startpunten zijn: Dorpsplein van Lonneker (camperbus, 7524 CK) en bij het museumrestaurant van de Twentse Welle, Het Rozendaal 10, 7523 XG Enschede.

Zie verder www.kunstenlandschap.nl