Menu

10 en 11 maart was het eerste weekend van de 21e Kunst aan Huis route Lauwersland. De atelierroute van 198 km. leidt ook komend weekend (17 en 18 maart van 11.00 tot 17.00 uur) belangstellenden langs de ateliers/locaties van kunstenaars in het Lauwersland. Starten kan op ieder punt van de route. De locaties zijn herkenbaar aan de Kunst-aan-Huis-spandoeken. Kringlid Anki van de kamp (Waddenkunstkring) exposeert in de Willibrorduskerk van Holwerd.

Thema 2012: Zonder franje

In deze tijd van economische crisis en de daaruit voortvloeiende bezuinigingen horen we veel om ons heen dat we een stapje terug moeten doen. De extra’s worden geschrapt om datgene over te houden, wat het belangrijkst is. Heeft dit invloed op het dagelijks bestaan als kunstenaar? Gaat het zover als in het modebeeld, waar het lijkt of het kleurenpalet wordt aangepast aan het economische klimaat? Wat betekent dit voor het werk van de kunstenaar? Gaat hij voor het pure, simpele: back to basics. Of zitten de essenties op een ander niveau:

Wat is de basis van de kunst als het ontdaan is van franje. Wat zijn de uitgangspunten, de drijfveren van de kunstenaar om te doen wat hij doet?

De overzichtsexpositie is in Museumboerderij Verhildersum-Leens.

Doe mee aan de Kans op Kunst Loterij En win een kunstwerk naar keuze ter waarde van 1000 Euro. Deze kunstwerken zijn tijdens de route te bezichtigen in de ateliers. Folders met routebeschrijving zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende kunstenaars, grotere VVV-kantoren in de regio,CBK Groningen/Assen/Emmen, Kunstuitleen Leeuwarden, de bibliotheken. Uitgebreide info over de deelnemers, foto’s en routebeschrijving zie website www.kunstaanhuis.nl .