Menu
In Bouwbureau De Kievit aan de Grotestraat 66 in Tegelen waart van 25 maart tot en met 20 april de geest rond van bouwer W.T.A. de Kievit. Bezoekers volgen een ontdekkingstocht door de wonderlijke wereld van het bouwen. Ze maken kennis met het mysterie van een onvoltooid ontwerp en met experimentele bouwprojecten van Suzanne Berkers, Erik van Maarschalkerwaard en Ingeborg Meulendijks. In de dagelijkse praktijk van het bouwen staan doelmatigheid, degelijkheid en budgettaire afspraken doorgaans voorop. Bouwbureau De Kievit, daarentegen, werkt in de geest van architect W.T.A. de Kievit, die altijd een bijzonder oog bleef houden voor de schoonheid en vrolijkheid van het bouwen. 

Het bureau is naar Tegelen gelokt door de enorme hoeveelheid aan bouwactiviteiten die in en rond deze plaats op handen zijn. Tegelen krijgt met de uitwerking en uitvoering van het centrumplan een nieuw gezicht. De Kerkstraat krijgt als winkelstraat een constructieve en stijlvolle opwaardering. De Grotestraat, die als drukke verkeersader het Wilhelminaplein in tweeën splitst, wordt in de nabije toekomst geherstructureerd. Met de voltooiing van de A73 zal  de verkeersdrukte hier naar verwachting afnemen, zodat het plein weer meer een plein kan gaan worden.

Bouwbureau De Kievit nestelt zich in de buurt van grote bouwprojecten om de complexiteit van het bedenken, ontwerpen, construeren en beheren van de wereld om ons heen te bestuderen, analyseren en in beeld te brengen. In het zicht van de metamorfose van het Wilhelminaplein wil het bureau de potentiële ontwerpers, bouwers, gebruikers en bewoners informeren en enthousiasmeren om ze meer te betrekken bij de verandering van de omgeving.

De tentoonstelling in het pand aan de Grotestraat 66 representeert de verbeelding van het bouwen. Alles verandert, er ontstaan doorlopend nieuwe ideeën over hoe wij onze omgeving willen gebruiken en inrichten. Steeds weer is er behoefte aan nieuwe bouwwerken en worden er plannen gemaakt en uitgevoerd om zich naar believen te kunnen nestelen in de door de mens geconfisqueerde ruimte. Bouwbureau De Kievit biedt bezoekers een ander perspectief op plannen en projecten.

 

De tentoonstelling is vanaf 25 maart tot en met 20 april iedere zondag te bezichtigen tussen 12.00 en 17.00 uur. Ook op afspraak zijn bezoeken mogelijk. Het bouwbureau is toegankelijk voor alle leeftijden. Nadere informatie is verkrijgbaar via telefoon 0478-583882.