Menu

20111013piet_killaarsaldenbiesenVanaf 14 oktober tot 4 december 2011 is de collectieopstelling Het Verborgen Leven Van De Dingen – Panta Rhei van het Bonnefantenmuseum Maastricht te bezichtigen in de Belgische Landcommanderij Alden Biesen, vlak over de Belgisch/Nederlandse grens bij Maastricht. Voor de tweede keer gaat het museum een tentoonstellingsproject aan met deze landcommanderij in Bilzen (BE). De sfeer die dit landgoed ademt, blijkt uitstekend te werken in combinatie met hedendaagse werken uit de Bonnefanten collectie. Kringlid Piet Killaars is een van de veertien getoonde kunstenaars.

De titel van de collectieopstelling slaat op de band met de voorwerpen die ons omringen en nodigt de bezoeker uit op een andere manier naar de ‘dingen' te kijken. Het oude gezegde ‘Panta Rhei' of ‘alles stroomt' wordt toegeschreven aan de Griekse filosoof Heraclitus (zesde – vijfde eeuw v.Chr.) en is gebaseerd op de symbolische gedachte dat je niet tweemaal in dezelfde rivier kunt stappen. Met andere woorden, ‘alles beweegt en niets blijft'.

De presentatie bestaat uit sculpturen en installaties van veertien jonge en gevestigde kunstenaars uit de collectie en is te zien van 14 okt t/m 4 dec 2011 (di – zon van 10 – 17 uur). Entree: €3,- Uw entreekaartje van Alden Biesen geeft tevens gratis toegang tot het Bonnefanten en vice versa.

Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen, Belgie,  T + 32 89 51 93 51
Open di t/m zo 10 – 17 uur   

 Voor meer informatie zie  Piet Killaars   www.alden-biesen.be  en   www.bonnefanten.nl