Menu
barca #2


Meermin


Closed view


-


 

Ada van Wonderen in Kiek-Kus

20190319AdaVanWonderenGalerieKiekKusVan 23 maart tot en met 20 april 2019 exposeert Kringlid Ada van Wonderen samen met Milly Betty in Galerie Kiek-Kus in Deventer.

U bent van harte uitgenodigd op zaterdag 23 maart om 16.00 uur voor de opening van de nieuwe tentoonstelling schilderijen - Milly Betten & Beelden - Ada van Wonderen. Op de begane grond van de galerie wordt de tentoonstelling geopend door initiatiefnemer en voorzitter van EICAS (European institute for contemporary art and science) Koos Hoogland.
www.galeriekiek-kus.nl 

Dromen van Bomen in Gorcum

20190318DromenVanBomenGorcumDe conservator van het Gorcums Museumnodigt u uit voor de feestelijke opening van de expositie Dromen van Bomen op zaterdag 30 maart 2019, in de Grote Kerk tegenover het museum.

Al sinds Adam en Eva van de vrucht van de Boom der Kennis aten, leeft de mens in ontzag en bewondering voor de boom. Of het nu een eenzame spar is, een woudreus of een onmetelijk oerwoud: we dromen weg bij hun vormen, kleuren of immense omvang. Bomen staan symbool voor het leven zelf. Ze halen zelfs CO2 uit de lucht en zijn zo onmisbare bondgenoten in deze tijd van klimaatverandering. De tentoonstelling Dromen van Bomen biedt een verrassende combinatie van oude en hedendaagse kunstwerken waarin de boom en het bos centraal staan. Van Ruysdael tot Armando. Onder de deelnemers zijn ook de Kringleden Henk van Bennekum en Henny van der Meer.

PROGRAMMA

14.30 uur Inloop

15.00 uur Ontvangst en welkom door conservator Rob Kreszner  

15.10 uur Bijzonder openingsprogramma met onder meer: Arjan Postma Neerlands slimste boswachter, talkshowgast en schrijver van natuurboeken.

Requiem for the trees Een compositie voor vleugel en twee violen, van componist/pianist Marc van Delft.  Met Marc van Delft, Juliya Belyanevich en Francisca Simonis

15.40 uur Oversteek naar het Gorcums Museum voor een drankje en bezoek aan de expositie.

KUNST2 op reis

20190308KUNST2 op reisAfgelopen week is het project 'KUNST2 op reis’ van start gegaan. Een project van 4 Beemsterkunstenaars: Rogier Oversteegen, Inge Bečka, Piep van Sante en kringlid Wil van Blokland
 
Bekijk eens het filmpje gemaakt door Michel Gijselhart van RTVNH/NHnieuws: kunstkoffers-reizen-door-de-beemster 
 

Te zien in Galerie van Strien

20190308GeerlingsTuinderLustenTot tot 28 april 2019 exposeert kringlid Marieke Geerlings met drie anderen in Galerie van Strien. 

Vaart NZ 176
7833HJ Nieuw-Amsterdam (Emmen)

Nog bezig

20190308expositie Karen Santen bmb copyWork in progress

Na de opheffing van de tentoonstellingsruimte van Galerie De Witte Voet, Kerkstraat 135, Amsterdam, loopt nu nog tot 16 maart een tentoonstelling 'Work in Progress'. Een paar deuren verder in Projectruimte BMB, Kerkstraat 129. De exposanten laten er zien waar ze op dit moment in hun atelier mee bezig zijn. 
 
De deelnemende kunstenaars zijn kringlid Karen Santen, Anne Ausloos, Wilma Bosland, Rod Bugg in samenwerking met Julia Manheim, Trees De Mits samen met Marnix Hoys, Pieter Geraedts, Jeroen Heerwegh, Maarten Heijkamp, Jassu Kaneko, Vincent McGourty, Tilmann Meyer-Faje, George Nijs, Tejo Philips, Pablo Ponce, Rem Posthuma, Anton Reijnders en Netty van den Heuvel, Nick Renshaw, Anne-Marie van Sprang, Piet Stockmans, Irja Syvertsen, Xavier Toubes en Christian Wisse.
 
 
 
Tentoonstelling Work in Progress
16 februari t/m 16 maart 2019
Open do t/m za 12.30–17.30 en op afspraak
 
Projectruimte BMB
Kerkstraat 129A, 1017 GE Amsterdam
 
www.galeriebmb.nl