Menu
2016AfficheDwaaltijdVijversburg(Lees ook de artikelen  "Dwalen en verdwalen in Vijversburg") in Beeldenmagazine #2 en http://www.demoanne.nl/speurtocht-voor-kinderen-bij-expositie-dwaaltijd/)
Kom in het vernieuwde en uitgebreide Natuur- en Cultuurpark Vijversburg in Tytsjerk dwalen langs het werk van leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.
 
Onder de titel ‘Dwaaltijd’ tonen 17 leden van de NKvB van 13 juni tot en met 31 oktober 2016 hun werk in het vernieuwde Natuur en Cultuurpark Vijversburg, Swarteweisein 2 in Tytsjerk, dat de laatste jaren van 15 hectare tot 30 hectare is vergroot. En echt een prachtige plek om langs beelden te dwalen, te zwerven, te dromen, met in het nieuwe park Tobias Tún, een Dwaalster, een Waterlabyrint en de tuin Frijlân.
 
Het primaire doel van deze tentoonstelling is om mensen monumentale kunst te laten ervaren in een uitgesproken natuurlijke en verwondering opwekkende omgeving, juist ook als ze niet regelmatig een museum bezoeken. En natuurlijk zal er voor kinderen en jongeren een educatief project worden opgezet, waarbij educatie over de natuur en over de kunst samen gaat.
 
De Nederlandse Kring van Beeldhouwers organiseert regelmatig tentoonstellingen voor haar leden. Zo was in 2012 in Vijversburg de bijzonder succesvolle tentoonstelling ‘Narcissus’ te zien.
 
Van 1997 tot en met 2008 werden er in Park Vijversburg regelmatig spraakmakende exposities van monumentale kunst gehouden die nationaal en internationaal de aandacht trokken. Er zijn 15 kunstwerken aangekocht, die een vaste plek hebben gekregen in het oude historische park.

De opening is op zondag 12 juni om 15.00 uur
Natuur en Cultuurpark Vijversburg, Swarteweisein 2, Tytsjerk 

 
Deelnemenende kunstenaars
 
1 Riëlle Beekmans
 
2 Gjalt Blaauw
 
3 Annemie Bogaerts
 
4 Petra Boshart
 
5 Marieke Geerlings
 
6 Badriah Suzanna Hamelink
 
7 Joop Haring
 
8 Merel Holleboom
 
9 Anki van de Kamp
 
10 Ninette Koning
 
11 Rob Schreefel
 
12 Johan Sietzema
 
13 Linda Verkaaik
 
14 Lia Versteege
 
15 Melanie de Vroom
 
16 Mieke de Waal
 
17 Marcel van Zijp