Menu
20150830-bertramDe Gouverneurstuin is misschien wel de meest aangename plek van Heusden. Een ommuurde tuin met fruitbomen, rozenperken en bankjes waar het goed toeven is. Regelmatig biedt de tuin een podium voor beeldhouwwerk.

Ook in 2015 verheugt men zich op een expositie met hoogwaardige sculpturen. De Heusdense kunstenares Kringlid Catharina van de Ven stelde de beeldententoonstelling Eeuwigh gaat voor Oogenblick? samen, met werk van diverse gerenommeerde beeldhouwers, allen lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Deze tentoonstelling opent op vrijdag 11 september en zal tot en met 25 oktober 2015 te bewonderen zijn. Eeuwigh gaat voor Oogenblick? is gerelateerd aan het thema van Open Monumentendag 2015: Kunst en Ambacht. Tegelijkertijd wordt in dit weekend op 12 en 13 september in de vestingstad de biënnale Kunst in de Vesting gehouden.

De deelnemende NKvB-leden zijn: Claus Bertram, Pieter ObelsJoep StruykCatharina van de Ven en Marcel van Zijp
Tijdens Open Monumentendag 2015/ Biënnale Kunst in de Vesting, op zaterdag 12 en zondag 13, zal ook het Bedeelhuisje in de tuin van het Gouverneurshuis als expositieruimte zijn ingericht. De organisatie van deze expositie is in handen van Stichting KunstVesting Heusden (www.kunstvesting.nl) en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

Voor info over openingstijden van het Gouverneurshuis: gouverneurshuis.nl