Menu

ActieNKvBmidresPersbericht juni 2015

VoorBEELDEN V, tentoonstelling van nieuw talent

Van rommelige schroothoop tot glanzend glas, van Brabantse aarde tot glimmende folie: de nieuwe leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB) maken op inventieve wijze gebruik van een grote variëteit aan materialen. Resultaat is een verrassend feest van thema’s, vormen, kleuren en sferen: fragiel naast robuust, sprookjesachtig naast abstract, energiek naast ingetogen, absurd naast poëtisch. 

Tijdens deze vijfde editie van de tweejaarlijkse tentoonstelling VoorBEELDEN presenteren elf nieuwe NKvB-leden zich met (voorbeelden van) hun werk: Riëlle Beekmans, Bastiaan de Groot, Caroline Kampfraath, Leen Kessels, Irma van Koningsbruggen, Marina van der Kooi, Lia Koster, Annemarie Petri, Jasper Schep, Kim Waver en Fredy Wubben.

NKvB
De NKvB is in 1918 opgericht als een belangenvereniging voor beeldhouwers. Doel is de belangstelling voor de driedimensionale kunst in binnen- en buitenland te vergroten en de onderlinge contacten tussen ruimtelijk werkende beeldend kunstenaars te bevorderen. 
Een van de speerpunten is het organiseren van tentoonstellingen en symposia. Daarnaast ondersteunt de vereniging haar leden waar mogelijk op verschillende gebieden. 
In 2018 viert de vereniging haar 100-jarig bestaan met een scala aan activiteiten.

Opening: 11 juli om 17 uur door Klaas Pauw, voorzitter NKvB
Tentoonstelling: 8 juli t/m 26 juli 2015
Finissage: 26 juli 2015
Haagse Kunstkring, Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag, 070 364 75 85, www.haagsekunstkring.nl
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.nkvb.nl
Organisatie: Merel Holleboom

20150627voorBEELDEN-V-hkk