Menu
U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling Boogie Woogie Rhythm Section
op vrijdag 7 oktober 2016 om 20 uur in Arti et Amicitiae, Rokin 112, Amsterdam.

04 11 16Boogie Woogie Rhythm
Van 7 t/m 23 oktober 2016 exposeert het kunstenaarscollectief Rhythm Section in de grote zaal van Arti et Amicitiae in Amsterdam. De tentoonstelling ‘Boogie Woogie Rhythm Section’ is een prelude op het honderdjarig bestaan van De Stijl.

Rhythm Section is een groep beeldend kunstenaars die zich concentreren op ritme in de beeldende kunst. De groep exposeert in steeds wisselende samenstelling overal in de wereld, niet alleen in Europa maar ook in China, Iran en Georgië. Ter plekke verbindt de groep zich met plaatselijke kunstenaars, die soms tijdelijk meereizen of lid van de groep worden.

In Arti et Amicitiae tonen de kunstenaars van Rhythm Section zowel autonome werken als grote muurschilderingen, waarmee alvast het aanstaande eeuwfeest van de beweging De Stijl, opgericht in 1917, onder de aandacht wordt gebracht. Rhythm Section voelt zich verwant aan De Stijl. Ook de kunstenaars van Rhythm Section hanteren een abstracte, op ritme gebaseerde beeldtaal.

De kunstenaars die aan de tentoonstelling deelnemen, zijn Anneke Bosma (NL), Karina Bugayova (DE), Christoph Dahlhausen (DE), Iemke van Dijk (NL), Daniel Geiger (DE), Henriëtte van ’t Hoog (NL), Oleksiy Koval (DE), Guido Nieuwendijk (NL), Marije Vermeulen (NL), Veronika Wenger (DE), Guido Winkler (NL) en Michael Wright (GB).

Henriëtte van ’t Hoog is Kringlid

Curatoren: Henriëtte van ’t Hoog, Oleksy Koval and Dmytro Goncharenko