Menu

Imara Reuling en Peter de Vries hebben afgelopen maandag 20 juni 2011 tevergeefs geprobeerd de petitie met de ruim 2000 handtekeningen namens Schuilen in het Rijks aan te bieden aan de leden van de Tweede Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (Verzamelpetitie Cultuur).
Wel slaagden zij erin aanwezig te zijn bij de aanbieding van 11 andere petities, en bij de hoorzitting over het cultuurbeleid. Een kort verslag hiervan is te lezen in het ledendeel van deze website.
De beeldend kunstenaars waren lang niet zo goed vertegenwoordigd waren als alle muzikanten, acteurs, theatermakers en musici. Waarom was bijvoorbeeld de BBK niet bij de Three-minute- statements aanwezig om wat van zich te laten horen? Het blijft lastig omdat waarschijnlijk het beeldend kunstenaarschap zo’n individueel beroep is. Het wordt steeds belangrijker dat we van ons laten horen!! En dat kan a.s. 26 juni bij de vervolgactie Boijmans Bezet. Zie www.schuileninhetrijks.nl. Dus aan alle beeldend kunstenaars: wees erbij!