Menu
Het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur is de ondersteunende organisatie voor de professionele kunsten in Noord-Brabant en voert in die hoedanigheid ook het provinciale cultuurbeleid uit. Het bkkc is er voor individuele makers en kunstinstellingen. We werken voor de provincie en voor alle 69 Brabantse gemeenten. Ook bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen bij het bkkc terecht. Onze acht poten: beeldende kunst, film, muziek, letteren, theater, dans, architectuur en vormgeving. Wij weven nieuwe samenwerkingsverbanden. Wij bieden ragfijne adviezen. En we kriebelen voortdurend. Onze klanten zijn makers, kunstinstellingen, overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven in Brabant. Ze kloppen bij ons aan. Of wij zoeken ze op. Wat we bieden? Kunstinhoudelijke ondersteuning. Maar ook bedrijfsmatige raad en daad. In negen werkwoorden samengevat: we adviseren, subsidiëren, informeren, ondersteunen, beïnvloeden, initiëren, onderhouden netwerken, ontwikkelen en verbinden.

http://www.bkkc.nl/servicepunt/cursusaanbod
Via ons cursusaanbod vind je de weg naar verdere ontwikkeling en specialisaties. Je leert ook andere aspecten van het ondernemerschap kennen. In een professionele omgeving delen wij kennis, ervaring en informatie.
Cursussen 2011: 12 april oriëntatie werken in opdracht, 14 april mijn financiën, 16 mei kunstopdracht, 23 mei werken in opdracht.

http://www.bkkc.nl/bkkc-voor-wie/makers/wedstrijd-kunst---filosofie
wedstrijd kunst & filosofie
Samen met Tilburg University en Avans Hogeschool organiseert het bkkc de wedstrijd Kunst & Filosofie in het kader van de Dag van de Filosofie op 23 april. Het thema is 'Lust & het Goede Leven'. Aan de wedstrijd kunnen alle Brabantse makers uit alle denkbare disciplines meedoen. Inschrijven kan tot 25 maart 12.00 uur.

wie kunnen er meedoen aan de wedstrijd?
Alle professionele makers woonachtig in Brabant, uit álle disciplines (om wat te noemen: beeldend kunstenaars, musici, dansers, theatermakers, acteurs, performers, dichters, schrijvers, fotografen, filmers, architecten en designers) nodigen wij uit om een werk in te zenden dat aansluit bij het thema 'Lust & het Goede Leven'.

het thema
De mens van nu richt zich steeds meer op persoonlijke behoeften en verlangens (lust) en verlaat steeds meer een leven in harmonie met zijn omgeving (het goede leven). Dat is de stelling voor de Dag van de Filosofie 2011. meer over het thema

prijzen
De winnaar van de wedstrijd wint € 1.000,--. De 5 door de jury genomineerde werken worden gepresenteerd tijdens de Dag van de Filosofie 2011 op 23 april in het MIDI theater in Tilburg. Tevens wordt van de 5 nominaties door het bkkc een korte presentatiefilm gemaakt en publicatie in de programmakrant van de Dag van de Filosofie.

vakjury
Alle inzending worden beoordeeld door de vakjury die samengesteld is uit Jaap de Vries, Judith Schilks, Els van de Veyver en Ad van Rosmalen.