Menu
20120616MondriaanFondsLogoKunstenaarsinitiatieven en presentatie-instellingen voor hedendaagse beeldende kunst kunnen een bijdrage voor hun programma's aanvragen bij het Mondriaan Fonds. Het gaat om programma's van een tot maximaal twee jaar. Deadline voor deze aanvragen is 1 september 2012
Het Mondriaan Fonds wil instellingen stimuleren kunst op een inspirerende manier bij een divers publiek te brengen. Het is geïnteresseerd in hoogstaande programma’s, die zich duidelijk van elkaar onderscheiden en een meerwaarde bieden tegenover het bestaande aanbod. Programma’s met oog voor relevante ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving hebben een pre. Alle kunstenaarsinitiatieven en presentatie-instellingen voor hedendaagse beeldende kunst zonder subsidie van de rijksoverheid kunnen een aanvraag indienen. Dit geldt uitdrukkelijk ook voor de presentatie-instellingen voor hedendaagse beeldende kunst die in het advies van de Raad voor Cultuur over de culturele basisinfrastructuur 2013–2016 geen subsidie krijgen. Tijdschriften komen niet in aanmerking voor een bijdrage. Aanvragen voor programma’s waarin vormgeving overheerst worden ingediend bij het Stimuleringsfonds voor Architectuur.
Wanneer u overweegt een aanvraag in te dienen of een vraag hebt over deze subsidiemogelijkheid, kunt u contact opnemen met Sanne Jansen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of Joost Vrieler Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).
www.mondriaanfoundation.nl